Ministrul Cotovelea, un pic surprins de anunţul de vânzare a Palatului Telefoanelor: "Mă aşteptam să fiu informat de decizia Telekom"

Ministerul pentru Societatea Informaţională nu a fost informat de decizia executivului Telekom România Communications de a scoate la vânzare Palatul Telefoanelor, ministrul Răzvan Cotovelea fiind "un pic suprins" de această decizie.

Urmărește
612 afișări
Imaginea articolului Ministrul Cotovelea, un pic surprins de anunţul de vânzare a Palatului Telefoanelor: "Mă aşteptam să fiu informat de decizia Telekom"

Răzvan Cotovelea (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

"Am observat că media a fost foarte sensibilă privind publicarea anunţului de vânzare a Palatului Telefoanelor. Acum mai bine de o lună şi jumătate, la iniţiativa Ministerului pentru Societatea Informaţională, a fost înfiinţată o echipă interministerală de analiză a situaţiei acestui imobil. Probabil că analiza va fi încheiată până la finele lunii septembrie. După ce vom avea documentul, statul, prin Ministerul Culturii, îşi va manifesta sau nu dreptul de preemţiune. Este un cost foarte mare, trebuie să ne gândim ce vom face cu această clădire, dacă o vom achiziţiona", a declarat Cotovelea, prezent la un eveniment de specialitate

El s-a arătat "un pic surprins" că executivul Telekom România Communications (fosta Romtelecom) nu a informat ministerul în legătură cu publicarea anunţului de vânzare.

"Ministerul, prin reprezentanţii din Consiliul de Administraţie, şi-a dat acordul de a începe procedurile interne pentru finalizarea caietului de sarcini şi de a organiza licitaţia. Dacă noi vom fi în măsură să spunem că vrem să cumpărăm Palatul Telefoanelor, atunci noi vom intra în negociere directă şi îl vom achiziţiona. Nu sunt nici supărat şi nici afectat, dar mă aşteptam ca relaţiile bune cu Romtelecom să continue şi să fim anunţaţi că urmează publicarea anunţului de vânzare. Personal, am fost sunat de mai multe persoane, care m-au întrebat de ce se vinde Palatul Telefoanelor şi cu ce preţ", a spus Cotovelea.

Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) a anunţat, miercuri, că a scos la licitaţie Palatul Telefoanelor din Bucureşti şi alte două proprietăţi din apropiere la un preţ de pornire cumulat de 21,6 milioane de euro, fără TVA, ca parte a strategiei companiei de a capitaliza portofoliul de proprietăţi imobiliare. Activele imobiliare vor fi vândute la pachet.

Palatul Telefoanelor, cu un preţ de pornire de 10,7 milioane de euro, este construit în stilul art deco şi are un teren de 1.893 metri pătraţi şi o suprafaţă utilă de 12.000 metri pătraţi.

Cu un preţ de pornire de 10,9 milioane de euro, clădirea Tandem (situată în imediata apropiere a Palatului Telefoanelor) are un teren de 5.039 metri pătraţi şi o suprafaţă totală construită la sol de 2.030 metri pătraţi.

Proprietatea din strada Matei Millo, inclusă în preţul de pornire al clădirii Tandem, este un teren cu o suprafaţă de 1.783 metri pătraţi.

Pentru a participa în licitaţie, entităţile interesate trebuie să furnizeze o scrisoare de garanţie şi să depună ofertele până la data de 20 octombrie.

Ministrul Cotovelea şi-a manifestat regretul că Romtelecom a fost privatizată în anul 1998.

"Acest regret vine în contextul anului 1998. După cum ştiţi, aceasta era singura opţiune a statului de a evita dezastrul economic al operatorului. Regret că operatorul nu a avut un management aşa de bun încât să poată să supravieţuiască şi să avem acum un competitor pe piaţa telecomunicaţiilor cu capital majoritar de stat", a spus ministrul.

El a spus că opţiunile statului privind participaţia la privatizarea Telekom România Communications rămân listarea la bursă sau vânzarea directă a acţiunilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici