Ministrul Energiei: România se va axa pe explotarea gazelor din Marea Neagră, unde sunt mai multe zăcăminte

România se va axa, strategic, pe exploatarea zăcămintelor de gaze naturale din Marea Neagră, unde există şi alte perimetre cu rezerve de gaze, pe lângă cele ale OMV Petrom şi Exxon, a declarat marţi ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

Urmărește
496 afișări
Imaginea articolului Ministrul Energiei: România se va axa pe explotarea gazelor din Marea Neagră, unde sunt mai multe zăcăminte

Ministrul Energiei: România se va axa pe explotarea gazelor din Marea Neagră, unde sunt mai multe zăcăminte (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"Am informaţii că în Marea Neagră sunt şi alte perimetre cu gaze naturale. Avem datoria să le exploatăm. Din punct de vedere strategic România se va axa pe Marea Neagră", a afirmat Niţă într-o conferinţă pe teme energetice.

OMV Petrom şi Exxon au anunţat că au descoperit rezerve de gaze în Marea Neagră cuprinse între 42 şi 84 miliarde metri cubi, care echivalează cu de 3-6 ori consumul anual al României.

Cei mai mari producători de gaze din România sunt societatea de stat Romgaz şi OMV Petrom, din grupul austriac OMV.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că exploatarea resurselor energetice din Marea Neagră constituie o alternativă la proiectul Nabucco, subliniind că România trebuie să înţeleagă importanţa bătăliei pentru independenţă energetică.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a afirmat recent că nu există miză mai mare decât independenţa energetică a României şi asigurarea resurselor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici