- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministrul Finanţelor promite creşterea veniturilor bugetare anul viitor
- Veniturile bugetare vor creşte anul viitor, în urma digitalizării şi cu o colectare mai bună, a declarat luni ministrul Finanţelor Florin Cîţu
- Cîţu a precizat însă că pensiile vor creşte şi în 2021, 2022 şi 2023,
- Ministrul a exclus ipoteza unui acord cu FMI
Ministrul Finanţelor promite creşterea veniturilor bugetare anul viitor
Veniturile bugetare vor creşte anul viitor, în urma digitalizării şi cu o colectare mai bună, a declarat luni ministrul Finanţelor Florin Cîţu, la bilanţul unui an de guvernare. Creşterea ar putea depăşi un punct procentual faţă de acest an, a precizat ministrul.
În context, ministrul a precizat că noul buget va fi prezentat după învestirea noului Guvern, şi că nu va aduce creşteri de taxe.
Cîţu a precizat însă că pensiile vor creşte şi în 2021, 2022 şi 2023, fără a oferi detalii, şi a spus că alocaţiile pentru copii se vor dubla în următorii doi ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Ministrul a exclus ipoteza unui acord cu FMI, în condiţiile în care România are asigurat 97% din necesarul de finanţare, agenţiile de rating au menţinut ratingurile neschimbate, în timp ce ale altor economii majore au fost retrogradate, iar costurile la care se împrumută Guveernul sunt mai mici decît cele din anii trecuţi, cînd economia nu era în criză.
Pe fondul creşterii deficitului bugetar şi estimării unei contracţii economice de 3,8% în anul 2020, datoria publică calculată conform metodologiei UE, a crescut de la 36,9% din PIB la sfârşitul lunii octombrie 2019, la 42,8% din PIB la sfârşitul lunii august 2020, dar sub plafonul de 60% din PIB stabilit prin Tratatul de la Maastricht.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO