„În primul trimestru am avut o scădere de aproximativ 5% (…). Ne aşteptăm ca în primul semestru să rămânem pe o pierdere cam de 5%, pe care în mod cert o vom recupera până la sfârşitul anului”, a declarat pentru MEDIAFAX Dan Şucu, proprietarul grupului.
El a afirmat că al doilea trimestru al anului trecut a fost unul „absolut excepţional”, pentru că anunţul de creştere a TVA a convins să cumpere pe mulţi dintre posibilii clienţi de toamnă. Astfel, în iunie 2010 au fost consemnate vânzări aproape de două ori mai mari faţă de o lună normală.
Printre măsurile care vor susţine vânzările grupului în acest an, Şucu a nominalizat continuarea ratei crescute de înnoire a produselor, investiţiile în cercetare şi dezvoltare, estimate la mai multe milioane de euro, precum şi dezvoltarea activităţii pe anumite nişe de piaţă, precum mobilierul şi decoraţiunile de exterior.
Referindu-se extinderea reţelei, atât la nivel intern, cât şi internaţional, Şucu a precizat că proiectele noi sunt condiţionate de evoluţia pieţei de profil şi a investiţiilor din retail, dar şi de oportunităţile care vor apărea. În afara României, grupul deţine magazine în Serbia şi Bulgaria, unde reţeaua trebuie extinsă pentru ca vânzările să devină profitabile.
„Ca să poţi să ajungi profitabil pe o piaţă, trebuie să ai minim 3-4-5 magazine”, a spus Şucu.
Grupul Mobexpert cuprinde 11 companii de retail, nouă fabrici de mobilă, şapte companii de import şi trei de servicii. Fiecare entitate este administrată independent, fiind centru de profit în interiorul grupului.
Şucu a lansat afacerea Mobexpert în 1993, iar grupul se numără printre cei mai mari retaileri de mobilă din România, alături de IKEA, Elvila, kika, Neoset sau Lemet.