- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministrul german al Finanţelor îşi avertizează colegii din guvern că taxele nu trebuie reduse
Ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schaeuble, şi-a avertizat colegii din coaliţia de guvernare că executivul nu îşi poate permite să reducă taxele, declarând într-un interviu că reducerea veniturilor din impozite cu 10 miliarde euro ar fi o măsură nerealistă, transmite Reuters.
"Sunt oarecum nemulţumit de dezbarerea publică ce creează impresia că avem mult spaţiu de manevră pentru reducerea taxelor. Nu avem. Aş recomanda tuturor să nu deruelze dezbateri care ridică aşteptările doar pentru a conduce în final la o mare dezamăgire", a declarat oficialul german într-un interviu pentru ziarul Bild am Sonntag.
Noul ministru al Economiei şi vicecancelar, Philipp Roesler, în vârstă de 38 de ani, a reaprins eforturile guvernului de a reduce taxele pe venit, o măsură cheie pentru platforma Partidului Democraţilor Liberi, cel mai mic membru al coaliţiei de guvernare, care se regăseşte în cădere liberă în sondaje.
Chiar dacă guvernul ar propune reduceri de taxe, măsura ar necesita mai mult ca sigur votul favorabil al camerei superioare a parlamentului, unde opoziţia deţine majoritatea.
Un lider al opoziţiei a declarat de altfel, duminică, pentru ziarul Welt am Sonntag, că ar bloca în Bundesrat orice reduceri de taxe, deoarece nu doreşte să ofere "cadouri fiscale finanţate din deficit".
Pe de altă parte, dacă cancelarul Angela Merkel ar dori să crească plafonul maxim de impozitare a păturii bogate a populaţiei, opoziţia ar fi dispusă să negocieze.
Potrivit Der Spiegel, Merkel intenţionează să reducă taxele în cuantum total de 7 miliarde euro, ceea ce ar reprezenta în medie o scădere de 175 de euro pe an pentru fiecare dintre cei 40 de milioane de contribuabili.
Schaeuble şi-a argumentat scepticismul afirmând că guvernul este încă departe de a se încadra în amendamentul la constituţie privind scăderea datoriei de stat, care impune reducerea deficitului bugetar la 0,35% din PIB până în 2016.
"Avem treburi uriaşe de făcut. Schimbarea resurselor de energie (Germania va renunţa complet până în 2022 la energia nucleară - n.r.) va genera costuri adiţionale şi trebuie să începem să facem provizii pentru Mecanismul European de Stabilitate, care îşi va începe activitatea în 2013", a arătat ministrul german al Finanţelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO