Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: 4 miliarde de euro contractate în ultima lună pe programele aferente Politicii de Coeziune

Încă 4 miliarde de euro au fost contractate în ultima lună pe programele din exercitiul financiar 2021-2027 aferente Politicii de Coeziune, a anunţat miercuri ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Urmărește
135 afișări
Imaginea articolului Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: 4 miliarde de euro contractate în ultima lună pe programele aferente Politicii de Coeziune

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: 4 miliarde de euro contractate în ultima lună pe programele aferente Politicii de Coeziune

„Daca ar fi să fac o comparaţie cu vechea perioadă de programare 2014-2020, în anul 3 de implementare (2016) Romania reuşea să aibă contracte semnate de doar 1,5 miliarde euro (şi, evident, ne întrebam cu toţii când vom reuşi să absorbim banii europeni destinaţi României). Iată că acum, în doar o lună, semnam contracte de peste dublul valorii pe care o semnau reprezentanţii României din acea perioadă într-un an întreg”, a scris miercuri pe Facebook Adrian Câciu.

Acesta susţine că valoarea totală a contractelor semnate până la acest moment este de 10 ori mai mare decât era în exerciţiul anterior raportat la acelaşi moment al implementarii cadrului financiar multianual (iulie 2016).

„Valoarea contractelor semnate pe programele finanţate din Politica de Coeziune 2021-2027 a ajuns la 15 miliarde euro (33% din alocare) la această dată, iar încă 6 miliarde de euro sunt în curs de contractare.Dacă vrei să ai absorbţie de fonduri europene trebuie să ai contracte şi beneficiari care să implementeze proiectele. Şi să ai proiecte mature care să aducă beneficiul calitativ al absorbţiei şi anume dezvoltarea economică menită să asigure convergenţa către economiile dezvoltate ale Europei”, adaugă ministrul.

Acesta susţine că acest ritm de contractare şi absorbtie va continua.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici