Ministrul pentru Antreprenoriat, despre noua OUG: Aceste lucruri au fost evaluate foarte bine de către ministerele avizatoare

Ştefan Oprea, ministrul pentru Antreprenoriat, a susţinut, joi, că există studii de impact pentru Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) prin care sunt introduse aproximativ 60 de modificări pentru mediul de afaceri şi care a fost puternic contestată de oamenii de afaceri.

Urmărește
78 afișări
Imaginea articolului Ministrul pentru Antreprenoriat, despre noua OUG: Aceste lucruri au fost evaluate foarte bine de către ministerele avizatoare

Ministrul pentru Antreprenoriat, despre noua OUG: Aceste lucruri au fost evaluate foarte bine de către ministerele avizatoare

„Sigur că sunt studii (n.red. – de impact) făcute. Ştiu că aceste lucruri au fost evaluate foarte bine de către ministerele avizatoare”, a afirmat, joi, Ştefan Oprea, ministrul Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în cadrul unei declaraţii de presă.

Considerată a doua Revoluţie fiscală, OUG prin care sunt introduse mai multe modificările fiscale şi alte măsuri pentru mediul de afaceri a fost adoptată de Guvern în şedinţa de vineri, 21 septembrie. Anunţate iniţial marţi, 18 decembrie, aceste măsuri au fost ulterior contestate de toate organizaţiile patronale din România, la care s-au adăugat sindicatele şi o bună parte din societatea civilă.

„Printr-un dialog foarte susţinut cu mediul de afaceri, ceea ce noi practicăm foarte corect în minister, vor reuşi să explice aceste măsuri pe care Guvernul României doreşte să le ia. Îmi aduc minte că la fel s-au întâmplat lucrurile şi-atunci când a fost vorba despre trecerea taxelor de la angajator la angajat şi transpunerea Directivei 164. Printr-un dialog susţinut am reuşit să explicăm şi lucrurile au intrat în normal. Atunci toată lumea spunea că nu vor mai fi investiţii străine, «Gata, România va fi părăsită, multinţionale pleacă». Nu a fost aşa. Anul acesta am avut o creştere a investiţiilor străine directe. Este cea mai mare valoare a investiţiilor străine directe după criza din 2008, aproape 4,9 miliarde de euro”, a afirmat, joi, Ştefan Oprea, ministrul Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), în cadrul unei declaraţii de presă.

Ministrul pentru Antreprenoriat a mai susţinut că, prin noua OUG, la gaze este plafonat preţul la producători, deoarece ţara noastră este producător de gaze.

„În România, avem o anumită specificitate – noi suntem producători de gaze. Atunci nu ne putem compara cu celelalte pieţe din jurul nostru. Atâta timp cât raportul dintre costul de producţie şi preţul de vânzare este foarte mare, este mai mare decât dublu este o chestiune de dezechilibru, este o chestiune care nu este tocmai onestă, mai ales faţă de clientul casnic”, a completat Oprea.

De asemenea, ministrul pentru Antreprenoriat a precizat că valoarea plafonului este una în linie cu intenţiile producătorilor.

„Plafonarea preţului de producţie pentru clientul casnic este la o valoarea (n.red. – 68 de lei/MWh) pe care producătorii – aici vorbim de un oligopol, că sunt doi producători – îl conveniseră, mai demult, dar, între timp, preţurile au crescut poate într-un mod care nu neapărat a ajutat industria românească în dezvoltare”, a adăugat Oprea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici