- Home
- Economic
- BUDAPESTA, (08.06.2012, 20:30)
- Anca Dumitrescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministrul ungar al Economiei: Criza din Ungaria s-a încheiat
Ministrul ungar al Economiei Gyorgy Matolcsy a afirmat la CNN că criza din Ungaria s-a încheiat, iar povestea ţării sale va fi una de succes în decurs de un an, când economia va reveni la creştere solidă, relatează Portfolio.
Urmărește
684 afișări
Ministrul ungar al Economiei: Criza din Ungaria s-a încheiat (Imagine: Shutterstock)
Matolcsy a spus, într-o emisiune a realizatorului CNN Richard Quest, că Ungaria se află în inima unui nou centru de atracţie pentru comunitatea mondială de afaceri.
Pentru reducerea deficitului bugetar, guvernul a folosit "un număr mare de măsuri economice neconvenţionale", a arătat Matolcsy, explicând că Ungaria a fost prima ţară din Uniunea Europeană care a introdus o taxă pentru bănci.
După ce menţionat şi alte măsuri adoptate de guvern, printre care naţionalizarea fondurilor private de pensii, oficialul ungar a precizat că Ungaria are un program de convergenţă aprobat de Comisia Europeană.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Leul a început să se deprecieze la cotaţiile interbancare. BNR anunţă un curs neclintit
-
Restricţii de trafic în Capitală pentru manifestările dedicate comemorării Revoluţiei din 1989
-
Kelemen Hunor exclude posibilitatea unui guvern minoritar: „Nu e loc pentru orgolii sau demonstraţii de forţă”
"Prin definiţie asta înseamnă că starea finanţelor publice este în ordine. Deci s-a încheiat...criza s-a încheiat", a subliniat Matolcsy.
Moderatorul emisiunii a menţionat faptul că economia Ungariei s-a contractat cu peste 1% în primele trei luni, faţă de trimestrul anterior, înregistrând cea mai slabă performanţă din Uniunea Europeană.
"Desigur, dar dacă analizezi evoluţia din trimestrul patru a economiilor UE, creşterea PIB-ului ungar a fost una dintre cele mai bune. Este o perioadă de tranziţie pentru economia Ungariei", a spus Matolcsy.
Ministrul a insistat că economia Ungariei îşi va reveni anul viitor.
"Vom avea o creştere economică solidă anul viitor. Acest an este puţin riscant, aveţi dreptate", a spus Matolcsy.
Întrebat de ce analiştii afirmă că Ungaria nu se află pe direcţia corectă, iar măsurile aplicate nu au fost alese cu înţelepciune, Matolcsy a recunoscut că guvernul "este intens criticat pentru măsurile neconvenţionale, dar că autorităţile au fost nevoite să fie inovative, creatoare".
Quest a apreciat că măsurile au fost prea inovative şi creatoare şi i-a reamintit că analiştii susţin că economia ungară se află pe o direcţie greşită care ar putea duce ţara la dezastru, dar Matolcsy a respins aceste opinii ca fiind un nonsens.
"Povestea ungară, exemplul ungar va fi un succes în termen de un an", a insistat Matolcsy.
Între factorii negativi menţionaţi de realizatorul CNN se află creşterea economică lentă, şomajul ridicat, deficitul bugetar administrat prin măsuri de faţadă şi o cotă unică care a redus baza de impozitare.
Matolcsy a parafrazat un proverb potrivit căruia toate monedele au două feţe şi a enumerat scăderea nivelului datoriei publice, nivelul sustenabil al deficitului bugetar, cu mult sub 3% din PIB, mai multe locuri de muncă în economie şi tranziţia către creştere economică, potrivit Portfolio.
În privinţa independenţii băncii centrale, cerută de autorităţile europene, ministrul a arătat că amendamentele la legea acestei instituţii urmează să fie aprobate în Parlament până la sfârşitul lunii iunie.
Matolcsy a apreciat totodată că Europa Centrală va fi viitorul centru de atracţie pentru comunitatea internaţională de afaceri, urmând să înlocuiască centura sudică a zonei euro, iar Ungaria se va afla chiar în inima acestui centru.
Citește pe alephnews.ro: Marcel Ciolacu anunță că PSD se retrage din coaliție și va vota un guvern de dreapta: „Nu fugim de responsabilitate”
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
George Simion reacționează după retragerea PSD de la negocieri: „AUR este gata să îşi asume guvernarea”
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe