Mircea Fechet, despre Casa Verde Fotovoltaice 2024: Vom finanţa şi acumulatori

  • Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunţă că în programul Casa Verde Fotovoltaice 2024 vor fi finanţaţi şi acumulatori.
  • De asemenea, suma pentru fiecare beneficiar creşte de la 20.000 la 30.000 de lei.
Urmărește
257 afișări
Imaginea articolului Mircea Fechet, despre Casa Verde Fotovoltaice 2024: Vom finanţa şi acumulatori

Mircea Fechet, despre Casa Verde Fotovoltaice 2024: Vom finanţa şi acumulatori

„Anul acesta alocăm o sumă record - două miliarde de lei urmează a fi puse la dispoziţia românilor pentru ca aceştia să producă electricitate în propria locuinţă, să participe în acest fel la un mediu mai curat, dar şi să plătească facturi mai mici la energie. Noutatea programului de anul acesta este legată de cuantumul sumei finanţate. Mărim de la 20.000 de lei la 30.000 de lei finanţarea AFM. O altă noutate este reprezentată de faptul că vom finanţa, pentru prima dată, şi acumulatori, unităţi de stocare a energiei electrice”, spune Mircea Fechet.

El afirmă că „asta înseamnă şi mai multă independenţă energetică, dar şi facturi mai mici pentru beneficiari”

„Sistemul pleacă de la minim 3 kw. Vom finanţa pe fiecare regiune în parte. La fel ca anul trecut, vom finanţa şi unităţile de cult. Vom avea o sesiune separată pentru clădirile cu destinaţie - spaţiu de locuit pentru personalul clerical sau spaţii în care se celebrează slujbele religioase”, încheie Fechet.

Ministerul Mediului pune în consultare publică Ghidul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici