- Home
- Economic
- SINGAPORE, (07.02.2014, 12:52)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mobius: Greul nu a trecut pe pieţele emergente, ieşirile vor continua pentru o perioadă
Greul nu a trecut pentru pieţele emergente, iar investitorii vor continua să vândă, după scăderea indicilor bursieri la minime ale ultimelor cinci luni şi deprecierea abruptă a monedelor, anticipează preşedintele executiv al Templeton Emerging Markets, Mark Mobius.
Urmărește
171 afișări
Mobius: Greul nu a trecut pe pieţele emergente, ieşirile vor continua pentru o perioadă (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)
"Sentimentul negativ este destul de puternic, aşa că vă puteţi aştepta în continuare la ieşiri semnificative. Studiem piaţa dar nu cumpărăm în acest moment. Preţurile pot merge mai jos sau se pot stabiliza într-o perioadă mai lungă", a afirmat Mobius, care supraveghează active de peste 50 miliarde de dolari pe pieţele emergente la Templeton Emerging Markets, citat de Bloomberg.
Mobius este un vechi promotor al investiţiilor pe pieţele emergente, unde face afaceri de peste 40 de ani. Templeton Emerging Markets controlează şi compania care administrează Fondul Proprietatea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
Cum ar fi arătat pacea în termenii Moscovei? Documente scurse dezvăluie cerinţele Proiectului de Pace al Rusiei din 2022
-
Culmea tupeului: Rusia acuză Occidentul de imixtiune în alegerile din Republica Moldova
-
Nelu Tătaru a fost plasat sub control judiciar pentru luare de mită
Indicele bursier MSCI Emerging Markets s-a prăbuşit cu 11% de la maximul înregistrat pe 22 octombrie 2013 şi înregistrează cea mai scăzută valoare din ultimii cinci ani în raport cu indicele global MSCI World Index al burselor din ţările dezvoltate.
Pieţele emergente traversează o perioadă de retrageri masive de capital, declanşate de decizia Rezervei Federale de a reduce programul de injecţii de lichiditate în dolari prin preluarea de obligaţiuni, care a accentuat temerile investitorilor legate de încetinirea creşterii economiei globale.
Monedele statelor cu economii emergente, inclusiv lira turcească, au înregistrat deprecieri abrupte în ultimele săptămâni, determinând băncile centrale din aceste ţări să ridice dobânzile.
Investitorii au retras peste 12 miliarde de dolari din fonduri de administrare de active emergente în ultimele două săptămâni, cele mai mari ieşiri înregistarte începând din ianuarie 2008, potrivit datelor EPFR Global/Morgan Stanley.
Volatilitatea va creşte, la fel şi primele de risc, a afirmat pentru Bloomberg Philip Moffitt, director în cadrul Goldman Sachs Asset Management.
Fostul preşedinte al Goldman Sachs Asset Management, Jim O'Neill, care a inventat în 2001 termenul "BRIC" pentru a descrie marile pieţe emergente (Brazilia, Rusia, India şi China), este de altă părere. El a declarat recent într-un interviu că scăderile puternice înregistrate recent pe pieţele emergente oferă oportunităţi de cumpărare.
"Unele locuri în zona statelor în dezvoltare au reale probleme, dar să descriem situaţia drept un fel de criză generalizată pe pieţele emergtente este oarecum ridicol. Suntem probabil aproape de o bună oportunitate de cumpărare şi nu trebuie să cedăm panicii", a spus O'Neill, citat de Bloomberg.
Mobius, preşedintele Templeton Emerging Markets, a identificat oportunităţi de cumpărare pe pieţele de frontieră - ţări prea mici sau prea slab dezvoltate pentru a fi incluse în indicii pieţelor emergente. El s-a orientat către companii din Africa, din ţări preucm Kenya sau Nigeria, anticipând că ratele de creştere economică de acolo vor fi afectate în mai mică măsură de turbulenţele de pe pieţele mai mari.
Investitorul a mai declarat recent că fluxurile de capital către pieţele emergente vor reveni în cursul acestui an, deoarece creşterea economică este mai rapidă în aceste ţări, datoria publică este redusă în raport cu economiile în dezvoltare, iar rezervele valutare sunt solide.
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Gigi Becali și-a băgat ginerele în anchetă după dezvăluirile din CANCAN! Milionarul i-a întocmit rechizitoriul monden lui Mincu și…
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe