- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (22.02.2020, 18:08)
- Laura Albu
Modificarea locului de taxare a companiilor digitale ar putea genera 100 de miliarde de dolari pe an
- Liderii G20 vor taxarea companiilor digitale în locurile unde acestea îşi desfăşoară activitatea
- Procurorul general din Bulgaria, Ivan Geshev, a cerut o revizuire completă a întregului proces de privatizare
- Sunt vizate în principal marile companii Google, Amazon şi Facebook
Urmărește
776 afișări
Taxarea companiilor digitale în locul unde ele activează ar genera 100 de miliarde de dolari pe an
Liderii G20 plănuiesc să taxeze marile companii digitale în locul în care îşi desfăşoara activitatea, nu acolo unde sunt înregistrate. Acest mod de fiscalizare ar genera o sumă de 100 de miliarde de dolari economiei globale, transmite Reuters.
Sunt vizate în principal marile companii Google, Amazon şi Facebook.
Regulile globale sunt vor fi elaborate de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). Aceasta va face companiile digitale să plătească impozit acolo unde îşi desfăşoară activitatea, mai degrabă decât în locul în care înregistrează filiale. OCDE spune că acest lucru ar putea stimula veniturile fiscale naţionale cu un total de 100 de miliarde de dolari pe an.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Apelul pentru unitate a venit din partea Statelor Unite, ţara care găzduieşte cele mai mari companii de tehnologie. Iniţiativa este o încercare de a elimina orice blocaj al reguli până după alegerile prezidenţiale din noiembrie.
Ministrul german de Finanţe a afirmat că nu au timp să aştepte până după alegeri.
Europa pune de mult timp presiuni pe această temă, pentru ca marile companii tehnologice, care au afaceri extrem de profitabile prin intermediului Internetului, să plătească impozite acolo unde îşi vând serviciile şi nu în paradisuri fiscale, politică cunoscută sub numele de ”optimizare fiscală agresivă”.
Unele ţări, precum Franţa, Italia, Maria Britanie şi Spania şi-au impus deja propriile taxe privind serviciile digitale sau intenţionează să facă acest lucru.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe