- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
MOL va investi pentru explorarea unui perimetru petrolier în Oman
Grupul ungar de petrol şi gaze MOL, prezent pe piaţa distribuţiei de carburanţi din România, va investi până la 30 de milioane de dolari pentru explorarea unui perimetru petrolier concesionat în Oman, stat în care MOL este prezent din 2006.
MOL va investi pentru explorarea unui perimetru petrolier în Oman (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Perimetrul are o suprafaţă de aproape 4.900 kilometri pătraţi şi este situat la graniţa cu Arabia Saudită, iar lucrările de explorare vor dura şase ani, se arată într-un comunicat al MOL.
Rezervele de ţiţei estimate ale blocului menţionat sunt de 200 de milioane de barili.
MOL a început activităţile de explorare în Oman în 2006, investind până în prezent 60 milioane de dolari într-un alt perimetru.
"Scopul nostru este să construim un portofoliu semnificativ de explorare şi producţie, conform strategiei grupului MOL de creştere organică. Pentru a atinge acest scop, suntem în continuă căutare de oportunităţi de investiţii", a declarat în comunicat Sandor Fasimon, vicepreşedintele executiv al MOL şi responsabil al diviziei de explorare şi producţie a grupului ungar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
Grupul MOL deţine în România 130 de benzinării. În primul semestru al anului în curs MOL a vândut în România 220.000 tone de carburanţi, în urcare cu 5% faţă de perioada similară a anului trecut.
Acţionarii grupului MOL sunt statul ungar (24,6%), investitori străini, în principal instituţionali (25,6%), firma Oman Oil Limited, înregistrată la Budapesta (7%), CEZ MH, filială a grupului ceh CEZ (7,3%), Magnolia Finance Limited (5,7%), ING Bank (5%), Crescent Petroleum şi Dana Gas (3% fiecare), UniCredit Bank (3,4%), OTP Bank (5,4%).
Restul acţiunilor, reprezentând 4,9% din companie, sunt deţinute de investitori privaţi şi instituţionali din Ungaria.
Statul Oman asigură aproximativ 1% din consumul global de petrol, livrând zilnic peste 800.000 de barili.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO