Monitorul Oficial ar putea avea o ediţie online gratuită

Monitorul Oficial va realiza o ediţie electronică gratuită, accesibilă pe Internet, destinată informării persoanelor fizice şi care va include, printre altele, anunţurile de atribuire a contractelor publice, conform unui proiect de Ordonanţă pus în dezbatere de Secretariatul General al Guvernului.

Urmărește
97 afișări
Imaginea articolului Monitorul Oficial ar putea avea o ediţie online gratuită

Monitorul Oficial ar putea avea o ediţie online gratuită (Imagine: Mediafax Foto)

"Avantajele în procesul de informare a cetăţenilor sunt evidente (accesare gratuită, în orice moment, din orice punct de pe glob - foarte util pentru românii din străinătate şi din zone mai greu accesibile, dar conectate la Internet –, costuri de distribuţie foarte mici) şi sunt evidenţiate de creşterea puternică a accesului la Internet, tot mai prezent inclusiv în zonele rurale ale României", se arată în nota de fundamentare a proiectului de Ordonanţă pentru modificarea şi completarea Legii 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial.

Proiectul de ordonanţă introduce un nou articol, potrivit căruia în Partea a VI-a a Monitorului Oficial se vor publica anunţurile privind atribuirea contractelor de achiziţie publică şi a contractelor de concesiune de lucrări şi servicii publice, a contractelor de concesiune de bunuri proprietate publică, precum şi alte anunţuri stabilite prin dispoziţii legale.

Produsul gratuit, în format PDF, va fi suportat din tariful de publicare, iar preţul abonamentului tipărit la Monitorul Oficial, principalul produs actual al regiei, va fi redus.

Cheltuielile determinate de publicarea actelor în Monitorul Oficial al României, Părţile I–VII, se vor suporta de către emitenţi, pe baza tarifelor aprobate anual de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. Pentru Partea I, în limba maghiară, cheltuielile de publicare vor fi suportate de Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici