- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Moody’s a pus sub supraveghere ratingurile Nycomed, cu evoluţie incertă
Moody’s a pus vineri sub supraveghere ratingul "B2" al Nycomed, precum şi cel pentru probabilitatea de default, "B3", cu evoluţie incertă, în urma acordului prin care grupul elveţian, prezent şi în România, va fi preluat de Takeda Pharmaceutical din Japonia.
Şi ratingul Takeda, "Aa1", se află sub supraveghere pentru o posibilă revizuire în scădere, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.
Takeda Pharmaceutical, cel mai mare producător de medicamente din Japonia, a convenit preluarea Nycomed, pentru 9,6 miliarde de euro (13,6 miliarde de dolari), urmând să se extindă astfel în Europa şi pe pieţele emergente
"Măsura de punere sub supraveghere a ratingurilor Nycomed reflectă incertitudinile legate de profitul financiar al companiei, după tranzacţie", a declarat Marie Fischer-Sabatie, vicepreşedinte la Moody’s.
Evaluarea va ţine cont de finalizarea cu succes a preluării de către Takeda, care trebuie să obţină acordul autorităţilor de reglementare, de direcţia strategică a diviziei de produse dermatologice din Statele Unite a Nycomed, precum şi de profilul financiar al companiei după tranzacţie.
Nycomed a avut venituri de 3,2 miliarde de euro anul trecut şi un profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 775 milioane de euro.
Producătorul elveţian de medicamente este controlat de patru fonduri private de investiţii, respectiv Nordic Capital (41%), DLJ Merchant Banking Credit Suisse (25,6%), Coller International Partners (9,7%) şi Avista (8,9%).
Nycomed este prezent pe majoritatea pieţelor europene, inclusiv România. În primele şase luni ale anului trecut, Nycomed a avut o cifră de afaceri de 6,8 milioane de euro în România, cu 30% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului anterior.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO