- Home
- Economic
- NEW YORK, (05.10.2011, 09:52)
- Vlad Popescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Moody's anticipează noi reduceri ale ratingurilor de ţară din zona euro, pentru ţările fără triplu A
Ţările din zona euro cu ratinguri de credit sub nivelul de top triplu A s-ar putea confrunta cu reducerea calificativelor, a avertizat agenţia Moody's la scurt timp după ce a coborât ratingul Italiei cu trei trepte, la A2.
Urmărește
177 afișări
Moody's anticipează noi reduceri ale ratingurilor de ţară din zona euro, pentru ţările fără triplu A (Imagine: Shutterstock)
"Cu excepţia celor mai solide ţări din zona euro, toate statele se vor confrunta cu presiuni negative susţinute pe ratinguri. Prin urmare, Moody's anticipează că tot mai puţine ţări cu ratinguri sub nivelul de top Aaa îşi vor păstra calificativele", se spune într-un comunicat al agenţiei, transmite Bloomberg.
Moody's notează că nu există presiuni iminente care ar putea cauza coborârea ratingurilor ţărilor cu triplu A.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Agenţia a redus în noaptea de marţi spre miercuri ratingul Italiei pentru prima dată din 1993, avertizând că guvernul se confruntă cu presiuni tot mai mari pe pieţele de credit, iar deficitul bugetar ar putea fi greu de redus din cauza creşterii economice care se menţine de câţiva ani la niveluri foarte slabe. Standard & Poor's a retrogradat Italia la mijlocul lunii septembrie pentru prima dată în cinci ani.
Bursele europene au închis marţi în scădere abruptă pentru cea de-a treia şedinţă consecutiv, după ce miniştrii Finanţelor din zona euro au sugerat că ar putea renegocia condiţiile acordului de salvare a Greciei încheiat în iulie.
Oficialii europeni iau în calcul "revizuiri tehnice" ale celui de-al doilea acord de "bailout" al Greciei, încheiat în iulie, a declarat marţi premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker, alimentând temerile că deţinătorii privaţi de obligaţiuni elene ar putea înregistra pierderi suplimentare pe expunerea pe statul elen.
Creditorii privaţi, bănci, instituţii financiare şi companii de asigurări, au acceptat în iulie o pierdere de 21% din expunerea pe obligaţiuni de stat greceşti cu maturitatea până în 2020, titluri care reprezintă creanţe totale de 135 miliarde euro.
"A avut loc o pierdere profundă a încrederii în anumite pieţe ale datoriilor de stat din Europa, iar Moody's consideră că acest sentiment extrem de slab va persista. Nu mai este o problemă temporară care să poată fi ameliorată prin susţinerea lichidităţii, iar mai multe guverne din zona euro sunt tot mai afectate de pierderea încrederii", avertizează Moody's.
În absenţa unei reveniri rapide la creştere economică şi încredere din partea pieţelor, ţările din zona euro "vor fi nevoite la un moment dat să aleagă între creşterea nivelului de sprijin mutual şi gestionarea unor noi default-uri (intrare în incapacitate de plată, n.r.)", consideră agenţia, care anticipează că liderii europeni vor opta pentru prima dintre aceste variante.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe