- Home
- Economic
- LONDRA, (18.06.2012, 16:29)
- Anca Dumitrescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Morgan Stanley estimează un deficit de dolari de 2.000 de miliarde la nivel mondial
Băncile centrale îşi refac rezervele valutare în dolari în cel mai rapid ritm după 2004, lăsând pe dinafară investitorii privaţi, astfel că la nivel mondial ar putea fi un deficit de monedă americană de 2.000 de miliarde, potrivit estimărilor Morgan Stanley.
Urmărește
192 afișări
Morgan Stanley estimează un deficit de dolari de 2.000 de miliarde la nivel mondial (Imagine: Shutterstock)
Ponderea dolarului în rezervele valutare mondiale era în decembrie în creştere cu 1,6 puncte procentuale, la 62,1%, de la un minim record de 60,5% atins în al doilea trimestru din 2011, potrivit celor mai recente date ale FMI.
Achiziţiile de dolari ale băncilor centrale au lăsat sectorul privat cu un deficit de 2.000 de miliarde de dolari, potrivit datelor Morgan Stanley, care anticipează că moneda americană s-ar putea apreciat cu 8,2% în 2012, cel mai mult din ultimii şapte ani, transmite Bloomberg.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Rezerva Federală (Fed) americană a tipărit din 2008 peste 2.000 de miliarde de dolari în cadrul programelor de stimulare a economiei americane, iar fluxurile de capital sugerează că ar putea exista totuşi un deficit de ofertă de dolari, în condiţiile în care criza datoriilor din Europa se agravează, iar creşterea economiei mondiale încetineşte.
Dolarul s-a apreciat cu 3,5% de la sfârşitul lunii aprilie, faţă de un coş de valute importante, în urma speculaţiilor că Fed, a cărei conducere se reuneşte în această săptămână, ar putea lua măsuri de stimulare de tipul celor care au slăbit moneda americană în trecut.
"Piaţa presupune deseori că oamenii deţin dolari, dar mare parte se află la băncile centrale, fiind improbabil să iasă de acolo. Astfel, sectorul privat se află în deficit", a declarat Ian Stannard, director pentru strategie în domeniul valutar la Morgan Stanley în Londra.
Stannard a explicat că cererea de dolari va fi întotdeaună susţinută de încetinirea creşterii economice la nivel global.
Euro s-a apreciat luni dimineaţă, în urma victoriei conservatorilor în alegerile din Grecia, dar avansul a fost de scurtă durată. La ora 7:23 a.m. euro era tranzacţionat la New York în stagnare la 1,2634 dolari pe unitate.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Doi concurenți s-au logodit în secret, chiar în timpul filmărilor Asia Express 😲 Abia acum s-a aflat!
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe