Moscova, cel mai scump oraş din lume în funcţie de tarifele hotelurilor - studiu

Moscova a fost în 2007 cel mai scump oraş din lume în funcţie de tarifele hotelurilor, pentru al treilea an consecutiv, fiind urmat în clasament de New York şi Paris, se arată într-un studiu al firmei britanice HRG.

Urmărește
4 afișări
Imaginea articolului Moscova, cel mai scump oraş din lume în funcţie de tarifele hotelurilor - studiu

Moscova, cel mai scump oraş din lume în funcţie de tarifele hotelurilor - studiu

Preţul mediu pentru o noapte de cazare în Moscova a crescut cu 93% din 2004, ajungând anul trecut la 248 de lire (328 euro). Raportat la 2006, avansul s-a situat la 11%, cu mult sub ritmul de creştere de 25% înregistrat în anul precedent, potrivit companiei Hogg Robinson Group (HRG), specializată în analize în domeniul turismului.

Reducerea ratei de creştere a tarifelor hoteliere arată că piaţa din Moscova se apropie de maturitate, privită ca o destinaţie de afaceri.

Totuşi, costurile ridicate şi disponibilitatea redusă a terenului în centrul capitalei ruse restricţionează dezvoltarea de noi unităţi de cazare, ceea ce face ca tarifele să continue să crească şi în 2008.

În cazul New York-ului, preţurile au urcat în medie cu 2%, la 191 lire (254 euro), în timp ce la Paris, o noapte de cazare a costat 171 lire (226 euro), în creştere cu 8%.

În topul celor mai scumpe oraşe din lume în funcţie de tarifele practicate de hoteluri, locul patru a fost ocupat de Dubai, urmat de Milano, Stockholm, Mumbai, Bangalore (India), Hong Kong şi Londra.

În pofida condiţiilor dificile existe la nivelul economiei mondiale şi a temerilor legate de limitarea creditării, raportul firmei britanice arată rate de creştere mari înregistrate la tarife în principalele oraşe din lume.

"Industria hotelieră a înregistrat performanţe solide pe parcursul anului 2007, deşi nu la nivelul celor din 2006", a declarat un director în cadrul HRG.

Raportat la ritmul de creştere a tarifelor, Mumbai se situează pe primul loc, cu un avans de 37%, urmat de Barcelona (18%), Aberdeen (17%), Munchen (12%) şi Moscova (11%).

Activitatea intensă din sectorul bancar şi cel de IT din Mumbai a fost principalul susţinător al avansului tarifelor hoteliere. De asemenea, evoluţia preţului de cazare din Barcelona a fost determinată de faptul că acest oraş a fost pe parcursul anului trecut gazda mai multor evenimente sportive, culturale sau de afaceri.

Pe de altă parte, numai cinci din cele 50 de oraşe incluse în sondaj au înregistrat scăderi ale preţului mediu aferent unei nopţi de cazare la hotel în 2007, în principal din cauza ajungerii la maturitate a pieţelor locale sau a majorării semnificative a capacităţii şi disponibilităţii camerelor.

Astfel, tarifele hoteliere au scăzut anul trecut în Philadephia şi Bangalore, cu 5%, în Tokyo şi Bristol cu 2%, şi în Liverpool cu 1%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici