- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (20.09.2018, 16:19)
- Bianca Ciocotisan , Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Motivul pentru care doar 1% din proiectele majore din România obţin finanţare de la bănci
Doar 1% din proiectele cu garanţii majore din România obţin finanţarea necesară, deoarece băncile nu au expertiza necesară pentru a le analiza, a declarat, joi, Şerban Ţigănaş, expert energie şi partener la firma de consultanţă Cromwell Evan Global.
Urmărește
309 afișări
„În România, din păcate, foarte puţine proiecte, 1%, din cele care vin pentru Project Finance se finanţează. De ce? Pentru că băncile - şi este normal să fie aşa - nu au expertiza necesară pentru a analiza un proiect, iar departamentele de risc nu au capacitatea să evalueze riscul real al unui proiect. Sunt proiecte tehnice, de anvergură, discutăm de proiecte, de exemplu din zona de energie de zeci de milioane de euro, care sunt viabile şi generează foarte mulţi bani, dar, neavând în spate o justificare şi o expertiză corespunzătoare, nu pot să fie finanţate”, a spus Şerban Ţigănaş, în cadrul unei conferinţe de presă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Project Finance-ul reprezintă sistemul de finanţare a proiectelor în care garanţiile majore sunt date de proiectul în sine, şi anume de capacitatea proiectului de a se dezvolta şi de a aduce venituri.
Cromwell Even Global este o firmă de fiscalitate şi consultanţă în afaceri, lansată joi, în parteneriat cu biroul de avocatură Veron | David, care va activa pe piaţa din România şi Republica Moldova. Compania este fondată de Oana Motoi, care, anterior, a fost consultant fiscal la KPMG România, timp de cinci ani, dar care lucrează în consultanţă fiscală de zece ani, iar investiţia iniţială se ridică la 100.000 de euro.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe