- Home
- Economic
- (25.05.2023, 10:56)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Motorul Europei s-a gripat: Germania, în recesiune după două trimestre negative
Ruth Brand, preşedintele Destatis, a precizat: „PIB-ul a alunecat deja în zona negativă la sfârşitul anului 2022”.
Urmărește
871 afișări
Motorul Europei s-a gripat: Germania, în recesiune după două trimestre negative
Economia germană, cea mai puternică de pe continent, fapt care i-a atras supranumele de „motorul Europei”, a intrat în recesiune în timpul iernii, produsul intern brut a scăzut cu 0,3% în primele trei luni ale anului comparativ cu trimestrul precedent.
Cifrele au fost comunicate de Oficiul Federal de Statistică Destatis. Într-o estimare iniţială, autoritatea şi-a asumat încă o dată o stagnare a tendinţei economice pentru primul trimestru.
„După ce PIB-ul a alunecat deja în teritoriu negativ la sfârşitul anului 2022, economia germană a înregistrat astfel două trimestre negative la rând”, spune Ruth Brand, preşedintele Destatis.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Dacă producţia economică scade timp de două trimestre consecutive, economiştii vorbesc despre o recesiune tehnică. Asta nu înseamnă, totuşi, că întregul an este rău.
Iarna blândă din Germania a anulat scenariile cele mai pesimite, cum ar fi fost lipsa de gaze, care ar fi lăsat cicatrici adânci asupra economiei.
Consumul privat nu a reuşit să susţină economia în faţa ratelor ridicate ale inflaţiei. Potrivit noilor date, gospodăriile private au cheltuit mai puţin pentru alimente şi băuturi, îmbrăcăminte, încălţăminte şi mobilier în primul trimestru al anului 2023 decât în trimestrul precedent.
Pentru consumatori, inflaţia ridicată este o provocare, deoarece le erodează puterea de cumpărare. Deşi tendinţa de creştere a preţurilor s-a slăbit recent, rata anuală a inflaţiei de 7,2%, înregistrată în aprilie, a fost încă relativ ridicată.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe