Coronavirusul a mutat acasă birourile a sute de mii de angajaţi. Această soluţie de criză va deveni, cel mai probabil, o obişnuinţă, susţin mai mulţi experţi.
Mădălina Racoviţan, consultant fiscal: Dacă după perioada de carantină se va păstra, să spunem, modul acesta de lucru? Eu cred că da. Vorbeam de telemuncă şi înainte, multe organizaţii făcuseră anumiţi paşi în vederea permiterii angajaţilor să lucreze de acasă
Şi acest lucru se pare că le convine de minune angajatorilor. Potrivit unui studiu al unei firme de consultanţă imobiliară, companiile cheltuiesc lunar între 175 şi 500 de euro pentru biroul fiecărui angajat.
Cristi Moga, consultant imobiliar: Traficul este în mod obişnuit un element major de stres pentru angajaţi, dar în acelaşi timp suprafaţa medie a locuinţelor din Capitală este mult sub nivelul statelor vestice, astfel că pentru mulţi angajaţi nu există un spaţiu potrivit acasă pentru desfăşurarea activităţii.
Practic, ne vom întoarce la obiceiul de dinainte de industrializare, când lucrul era prestat, în mare parte, de la domiciliu.
Costel Gîlcă, avocat: Până la 1800, când începe perioada industralizării să te duci să munceşti într-o hală, într-un birou cu nişte necunoscuţi, era de domeniul fantasticului. Munca era la domiciliu