NASA pregăteşte exploatarea minieră pe Lună în următorul deceniu

NASA, Agenţia Spaţială Americană, are planuri ambiţioase pentru explorarea şi exploatarea resurselor de pe Lună, în deceniul următor. Intenţionează să înceapă mineritul.

Urmărește
648 afișări
Imaginea articolului NASA pregăteşte exploatarea minieră pe Lună în următorul deceniu

NASA pregăteşte exploatarea minieră pe Lună în următorul deceniu

NASA planifică să dezvolte resurse pe Lună, începând cu oxigenul şi apa, urmând să se extindă ulterior la fier şi pământuri rare. Agenţia spaţială americană are în vedere să înceapă mineritul pe Lună în 2032, într-un demers de a facilita explorarea spaţiului, relatează Reuters.

Gerald Sanders, cercetător la Centrul spaţial Johnston al NASA, subliniază importanţa dezvoltării accesului la aceste resurse pentru reducerea costurilor şi dezvoltarea unei „economii circulare”.

Sanders a declarat că NASA investeşte în faza de explorare pentru a înţelege mai bine resursele disponibile şi a reduce riscurile implicate în investiţiile externe.

NASA intenţionează să facă „săpături de testare” pe Lună, prin intermediul unei sonde de foraj care va fi trimisă la sfârşitul lunii.

Agenţia spaţială americană intenţionează să trimită americani pe Lună în cadrul misiunii sale Artemis, inclusiv prima femeie şi prima persoană de culoare, până în 2025, şi să înveţe din această misiune pentru a facilita o călătorie pe Marte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici