Natixis va concedia 840 de angajaţi ai diviziilor de corporate şi investment banking

Natixis, a patra mare bancă listată la bursa din Franţa, a anunţat, vineri, că va concedia, până la sfârşitul anului viitor, 840 de angajaţi, sau 15% din personalul diviziilor de corporate şi investment banking, ca parte a unui plan de restructurare, care include reducerea investiţiilor şi limitarea pierderilor din active neperformante.

Urmărește
19 afișări
Imaginea articolului Natixis va concedia 840 de angajaţi ai diviziilor de corporate şi investment banking

Natixis va concedia 840 de angajaţi ai diviziilor de corporate şi investment banking (Imagine: Mediafax Foto)

Numărul de angajaţi ai diviziilor de corporate şi investment banking ale Natixis, a patra mare bancă franceză listată la bursă, va scădea, astfel, de la 5.700 la 4.860 de persoane.

În total, banca avea, la sfârşitul lunii septembrie, 22.370 de salariaţi.

Natixis va renunţa, de asemenea, la câteva din activităţile pe care le desfăşoară în Asia şi Statele Unite ale Americii, va abandona planurile de extindere în India şi Coreea de Sud şi va închide operaţiunile din America de Sud. 

Totodată, BNP Paribas, a patra bancă din Franţa în funcţie de capitalizarea de piaţă, va renunţa la 700 dintre angajaţii din divizia de investiţii, din cauza crizei financiare.

Cele două bănci au anunţat că sunt afectate de frauda evaluată la 50 de miliarde de dolari a lui Bernard Madoff, consilier pentru investiţii pe Wall Street şi fost preşedinte al Bursei Nasdaq.

Natixis a estimat potenţiale pierderi la expunerile pe Bernard L Madoff Investment Securities LLC la 450 milioane euro, iar BNP Paribas consideră că ar putea pierde 350 milioane euro.

Băncile franceze de economii Groupe Caisse d'Epargne şi Banque Populaire deţin aproximativ 70% din Natixis, instituţia de credit cu cea mai slabă performanţă pe bursă de la listare, în 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici