- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (14.11.2018, 16:33)
- Departamentul Economic
NATO se îndreaptă spre tehnologii disruptive şi startup-uri pentru a câştiga competiţa cu adversarii
NATO dezvoltă noi tehnologii, cum ar fi abilitatea de a imprima piese 3D pentru arme şi de a le livra prin intermediul dronelor, precum a-şi păstra avantajele competitive în raport cu Rusia, China şi alţi potenţiali adversari, informează Reuters.
Urmărește
4570 afișări
NATO se îndreaptă spre tehnologii disruptive şi startup-uri pentru a câştiga competiţa cu adversarii
Generalul Andre Lanata, care a preluat conducerea Supreme Allied Commander Transformation (SACT) în septembrie, a declarat într-o conferinţă, la Berlin, că departamentul său a prezentat peste 21 de proiecte disruptive în timpul exerciţiilor militare din Norvegia din această lună.
El a solicitat atât startup-urilor, cât şi fabricanţilor tradiţionali de arme să colaboreze cu alianţa nord-atlantică pentru a stimula inovarea, în măsura în care accesul facil la tehnologiile emergente a ajutat adversarii să reducă din decalajele dintre armate.
Lanata a găzduit o a treia manifestare dedicată inovaţiei, în paralel cu conferinţa din această săptămână, în care 10 startup-uri şi companii mai mici şi-au prezentat ideile pentru a învinge roiuri de drone pe teren şi în aer. Compania belgiană ALX Systems, care construieşte drone pentru supraveghere, a câştigat competiţia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Calendarul alegerilor prezidențiale. Ce decizii ia Guvernul Ciolacu 2.0 săptămâna aceasta
-
Elena Lasconi: Klaus Iohannis, chiriaş ilegal la Cotroceni de 23 de zile
-
Ciolacu discută luni cu liderii coaliţiei despre indexarea pensiilor şi impozite pentru 2025
-
Clubul ce a dominat handbalul mondial feminin a falimentat: "Cu durere în suflet trebuie să anunţăm întreruperea activităţii şi lichidarea clubului"
NATO, a spus Lanata, se concentrează pe inteligenţa artificială, conectivitate, computere cuantice, big data şi viteze sporite, dar doreşte, de asemenea, să înveţe de la companii precum DHL şi alţii cum să îmbunătăţească logistica mutării armelor şi a trupelor.
Participanţii la conferinţă au avut întâlniri, în spatele uşilor închise, cu cei mai mari 15 producători de arme din Europa.
Citește pe alephnews.ro: Mai multe cipuri în creier în 2025: Musk a anunțat că un al treilea pacient a primit implantul cerebral de la Neuralink. Compania nu se oprește aici
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
VIDEO. Protest AUR față de anularea alegerilor prezidențiale. Românii care mărșăluiesc pe străzile din București cer demisia lui Iohannis și reluarea turului 2
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Scandal monstru după finala Casa iubirii: Acuzații de blat pentru Kanal D: V-ați bătut joc
CANCAN.RO
Cât a plătit un turist român pentru intrarea într-un aquapark cu apă termală, aflat la 20 km de granița României, după aderarea la Spațiul Schengen
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe