- Home
- Economic
- CĂLĂRAŞI, (30.07.2015, 14:26)
- Daciana Ilie
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Navigatorii care se duc dinspre Olteniţa către Constanţa pe Dunăre, direcţionaţi pe rută ocolitoare
Temperaturile foarte ridicate şi seceta au dus la scăderea nivelului apelor Dunării pe sectorul Călăraşi, unde au apărut probleme pentru navigatori, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
1093 afișări
Navigatorii care se duc dinspre Olteniţa către Constanţa pe Dunăre, direcţionaţi pe rută ocolitoare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Astfel, navele care se îndreaptă în aval, dinspre Olteniţa către Cernavodă şi Constanţa, sunt direcţionate pe o rută alternativă, din cauza cotelor foarte scăzute ale Dunării.
"Pe sectorul administrat de noi, de la Chiciu, de la kilometrul 372, până la kilometrul 300, sunt ceva probleme. Au fost trimise avize către navigatori, se ştie că de la o anumită cotă nu se mai poate circula", a declarat corespondentului MEDAIAFX Gabriel Moroianu, înlocuitorul şefului Agenţiei Călăraşi din cadrul Administraţiei Fluviale a Dunării.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te afectează financiar Ordonanța Trenuleț? Partidele au primit în primele 11 luni din an 400 mil. de lei
-
Preşedintele azer dă vina pe Rusia pentru doborârea avionului în ziua de Crăciun. Ce solicită din partea Moscovei
-
Avionul prăbuşit în Coreea de Sud: Prima mărturie a unuia dintre cei doi supravieţuitori ai tragediei
-
Guvernul elimină facilităţile fiscale pentru angajaţii din IT, construcţii, industrie alimentară
Navigatorii care se îndreaptă dinspre Olteniţa către Constanţa pe Dunăre sunt direcţionaţi pe rută ocolitoare din cauză că nivelul fluviului a scăzut foarte mult în ultimele zile, feribotul care funcţionează în Călăraşi fiind inoperabil în această perioadă din cauza cotelor scăzute pe braţul Ostrov.
Moroianu a spus că Administraţia Fluvială a Dunării (AFD) asigură căi alternative pentru navigatori.
"Noi asigurăm căi alternative pentru navigatori. Spre exemplu, un navigator care vine dinspre Olteniţa şi coboară spre Constanţa, spre canalul Dunăre - Marea Neagră nu mai poate coborî de la kilometrul 348 pe Dunăre, dar noi asigurăm alternativă pe canalul Bala Borcea, un canal de zece kilometri lungime, care face legătura între Dunăre şi Braţul Borcea", a precizat reprezentantul Agenţiei Călăraşi din cadrul AFD.
Tot din cauza cotelor scăzute ale apelor Dunării, feribotul care face legătura între Călăraşi şi Silistra a devenit inoperabil în această perioadă.
Potrivit reprezentanţilor Administraţiei Fluviale a Dunării, feribotul poate naviga pe Dunăre, însă nu poate intra pe braţul Ostrov din cauza nivelului scăzut al apei.
"Problema nu apare pe Dunăre, pe calea navigabilă. Feribotul traversează de la punctul Chiciu, de la malul Dunării, şi intră pe braţul Ostrov. Acolo apare problema. Şi nu se poate intra cu feribotul mare, din cauza pescajului mare, ci cu vase mai mici. Asta în condiţiile actuale. Peste o săptămână, două, trei, nu se ştie. Dacă apa continuă să scadă în ritmul acesta s-ar putea să nu mai poată intra acolo nici vasele mai mici. Noi nu putem să-i ajutăm, pentru că noi întreţinem calea navigabilă, care este Dunărea", a spus Gabriel Moroianu.
În condiţiile în care feribotul nu mai poate traversa braţul Ostrov, în zona de trecere cu bacul de la Călăraşi s-au format cozi de tiruri.
”Trece un singur bac de la noi. Luăm tirurile goale, iar din cele încărcate luăm mai puţine la o cursă. Spre exemplu, noi facem o cursă la 40 de minute dus-întors, la o cursă băgam trei camioane goale şi restul turisme. Am sfătuit firmele cu care avem contract să trimită cât mai puţine camioane, dar facem toate eforturile să le trecem pe toate. Luăm şi tiruri cu marfă, dar cu marfă băgăm unul sau două cel mult. Acesta e feribotul care circulă, avem unul tras la mal deoarece calcă mai multă apă”, a afirmat unul dintre reprezentanţii firmei Coslo-Zinca SRL, Robert Postelnicu.
Conform reprezentanţilor Agenţiei Căi Navigabile Călăraşi, Dunărea are la Călăraşi o adâncime de 4-5 metri, iar pe braţul Ostrov apa este de 1,6 -1,7 metri adâncime, în condiţiile în care feribotul are un pescaj de doi metri.
Reprezentanţii Administraţiei Fluviale spun că tendinţa apelor Dunării în următoarele două zile este în scădere la Brăila şi Cernavodă şi în uşoară creştere la Giurgiu.
Citește pe alephnews.ro: Turismul din Paris a crescut semnificativ după redeschiderea Catedralei Notre-Dame. Jocurile Olimpice au influențat fluxul de vizitatori în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Care sunt premierele pe care nu trebuie să le ratezi în 2025 ? Noul an promite filme pentru toate categoriile de vârstă
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Imagini sfâșietoare! Constantin și Teodora au fost înmormântați împreună, iar micuța Sofia între ei
CANCAN.RO
Patru ZODII care vor avea parte fericire, bani și noroc până pe 4 ianuarie. Va fi o perioadă minunată pentru ele
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:05
Poliţiştii şi poliţiştii de penitenciare protestează luni în faţa Guvernului
-
astăzi, 17:44
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1040. Yermak avertizează asupra posibilităţii de escaladare a războiului hibrid lângă graniţele NATO / Ucraina se concentrează pe garanţiile de securitate înaintea aderării la NATO / Rolul Germaniei în menţinerea păcii în Ucraina depinde de aprobarea Rusiei, spune Merz