"Este prea devreme pentru a anunţa sfârşitul crizei financiare. Primul val de turbulenţe, legat de efectele produselor structurale asupra bilanţurilor contabile ale băncilor, a trecut. Acum, pericolul vine de pe piaţa naţională a creditului, unde numărul companiilor şi persoanelor fizice aflate în incapacitate de plată va creşte", a afirmat Weber, într-un articol apărut în Suddeutsche Zeitung. Oficialul este, de asemenea, membru în consiliul guvernator al Băncii Centrale Europene (BCE).
Weber consideră că măsurile de stabilizare a sistemului bancar aplicate de guvern şi-au dovedit eficienţa. El a precizat, de asemenea, că din punct de vedere economic, Germania a depăşit cele mai grave probleme. În aceste condiţii, banca centrală îşi va modifica, probabil, prognoza care indică o scădere de 6,2% a Produsului Intren Brut (PIB) în acest an.
Germania a ieşit în al doilea trimestru din cea mai severă recesiune de după cel de-Al Doilea Război Mondial, cu o creştere neaşteptată a PIB de 0,3%.
"Al treilea trimestru va fi, de asemenea, surprinzător din punctul de vedere al evoluţiei economice", a spus Weber.
El se aşteaptă, totuşi, ca rata şomajului să rămână ridicată, ceea ce se va reflecta în cheltuielile populaţiei, fără a pune, însă, în pericol relansarea economiei.