- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nicio ofertă pentru preluarea Oltchim, procesul va fi repetat
Nicio companie nu a depus până vineri, termenul limită, vreo ofertă angajantă pentru preluarea Oltchim, iar administratorii judiciari ai combinatului chimic vor relua procesul de vânzare a acţiunilor.
Nicio ofertă pentru preluarea Oltchim, procesul va fi repetat (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
"La expirarea termenului limită, consorţiul de administratori judiciari a constatat că nu a fost depusă nicio ofertă angajantă pentru achiziţionarea acţiunilor deţinute de Oltchim SA la Oltchim SPV", potrivit unui comunicat combinatului chimic.
În luna decembrie a anului trecut, Ministerul Economiei a înfiinţat o nouă firmă, denumită Oltchim SPV, care a preluat activele combinatului chimic, fără datorii. Activele Oltchim SPV erau evaluate la 305,24 milioane de euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a afirmat marţi că Oltchim nu va fi închis şi dacă nu va exista un cumpărător până vineri, 6 iunie, combinatul chimic va fi vândut altă dată.
Multiplele încercări de vânzare a Oltchim din ultimii ani au eşuat. Cea mai recentă a fost în luna martie, când statul nu a primit nicio ofertă de cumpărare. Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim. Combinatul a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013.
Administratorii judiciari ai Oltchim sunt firmele Rominsolv şi BDO Business Restructuring.
"Unii dintre investitorii care au achiziţionat caietul de sarcini (...) au solicitat amânarea datei de depunere a ofertelor angajante, context în care consorţiul de administratori judiciari va convoca Adunarea Creditorilor în vederea supunerii spre aprobarea acestora a repetării procedurii, cu un nou termen limită de depunere a ofertelor", se precizează în comunicat.
În primul trimestru, Oltchim a înregistrat o cifră de afaceri de 136,2 milioane lei (30,2 milioane euro), cu 64,7% mai mare decât în primele trei luni ale anului trecut, când a raportat 82,7 milioane lei, şi pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), în scădere cu 34,6% faţă de rezultatul negativ de 86 milioane lei din perioada silimară a anului trecut.
Aproape 67% din cifra de afaceri a Oltchim, respectiv 91,1 milioane lei, este generată de activitatea de petrochimie.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO