- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Niţă: Gazele din Marea Neagră vor fi aduse la ţărm, probabil, de un consorţiu de companii. Nu vreau să pierdem această ocazie pentru România
Gazele care vor fi extrase din Marea Neagră vor fi transportate la ţărm printr-o conductă ce va fi construită, probabil, de un consorţiu de companii, până la un terminal care ar urma să fie construit pe un teren aparţinând companiei de stat Oil Terminal, afirmă ministrul delegat Constantin Niţă.
Niţă: Gazele din Marea Neagră vor fi aduse la ţărm, probabil, de un consorţiu de companii. Nu vreau să pierdem această ocazie pentru România (Imagine: Mediafax Foto)
"Nu vreau să pierdem această ocazie pentru România, trebuie să gândim totul", a declarat luni ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.
Transgaz este operatorul naţional de transport al gazelor naturale şi este controlat de stat.
Niţă a adăugat că a cerut Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale să "gândească" o lege care să reglementeze activităţile de explorare, exploatare şi transport al gazelor din perimetrele off shore.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ucraina primește 1 miliard de dolari de la Japonia și UK în cadrul programului Băncii Mondiale
-
Armata israeliană a interceptat o rachetă lansată din Yemen
-
Efectele declaraţiilor lui Trump despre Groenlanda: Danemarca va întări apărarea teritoriului
-
Infotrafic: ploaia şi zăpada îngreunează traficul pe mai multe şosele din România
În Marea Neagră au fost concesionate în ultimii ani mai multe perimetre de explorare a zăcămintelor de hidrocarburi. OMV Petrom şi Exxon (SUA) au anunţat recent că au făcut o descoperire semnificativă de gaze în Marea Neagră.
Potrivit lui Niţă, în momentul în care va începe producţia de gaze în perimetrele din Marea Neagră, va fi nevoie de o conductă care să aducă gazele la ţărm. Conducta ar putea fi construită de un joint venture format "probabil" din OMV Petrom, Exxon şi Transgaz, dar deocamdată nu a fost luată o decizie clară, a afirmat Niţă.
Ministrul delegate pentru Energie a adăugat că, pe lângă această conductă, va mai fi nevoie şi de un terminal în care să fie aduse gazele.
"Oil Terminal are terenuri de 50 hectare. Acolo vrem să facem un terminal pentru gazele din Marea Neagră", a mai spus Niţă.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.