Nivel record pentru euro în faţa dolarului

Moneda europeană a atins, miercuri, un nivel record faţă de dolar, respectiv 1,388 dolari pe unitate, pe fondul previziunilor că Rezerva Federală americană (Fed) va reduce, săptămâna viitoare, ratele dobânzii de referinţă, transmite Reuters.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Nivel record pentru euro în faţa dolarului

Nivel record pentru euro în faţa dolarului

Euro s-a apreciat şi în faţa monedei japoneze, ajungând la 157,9 yen pe unitate, pe fondul demisiei premierului japonez Shinzo Abe, dar moneda europeană a revenit apoi în jurul valorii de 158 yeni.

Indexul dolarului, care măsoară evoluţia monedei americane în raport cu un coş de valute, a atins un nou minim al ultimilor 15 ani, de 79,459 puncte.

"Investitorii îşi concentrează atenţia asupra indicatorilor de bază ai economiei americane, urmărind dacă Fed va decide sau nu, săptămâna viitoare, reducerea cu 0,25 puncte procentuale a dobânzii de referinţă pentru a compensa încetinirea economiei americane", a declarat Tomohiro Iwata, şeful diviziei de trading valutar la Goldman Sachs.

Există presiuni asupra monedei americane întrucât investitorii se concentrează asupra deciziei pe care o va lua Fed.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici