Noiembrie: Multe burse europene se mândresc cu cea mai bună lună din toate timpurile

Poieţele bursiere mondiale par a se relaxa luni, după o lună record, în condiţiile în care perspectiva unei redresări economice determinată de vaccin şi mai mulţi bani din partea băncilor centrale au eclipsat îngrijorările imediate cu privire la pandemia de coronavirus, relatează Reuters.

Urmărește
171 afișări
Imaginea articolului Noiembrie: Multe burse europene se mândresc cu cea mai bună lună din toate timpurile

Noiembrie: Multe burse europene se mândresc cu cea mai bună lună din toate timpurile

De sentimentele pozitive au beneficiat, de asemenea, petrolul şi mărfurile industriale, dar au afectat refugiile reprezentate de dolar şi aur.

Multe burse europene se mândresc cu cea mai bună lună din toate timpurile, în condiţiile în care Franţa a crescut cu 21% şi Italia cu aproape 26%. Indicele global MSCI a crescut cu 13% în noiembrie, în timp ce S&P 500 a urcat cu 11% până la un maxim al tuturor timpurilor.

Luni, indicele MSCI Asia-Pacific cu excepţia Japoniei a scăzut cu 0,4%, după un avans de aproape 11% în noiembrie, cea mai bună performanţă de la sfârşitul anului 2011.

Indicele japonez Nikkei 225 a scăzut cu 0,4%, dar este cu 15,4% mai mare în această lună, cea mai mare creştere din 1994.

În comparaţie cu un coş de valute, dolarul a rămas la 91,771, scăzând cu 2,4% în noiembrie, până la minime observate ultima dată la mijlocul anului 2018.

Euro a prins vânt în pânze, mînat de performanţele acţiunilor europene şi a urcat până cu 2,7% în această lună, până la 1,1967 dolari.

Dolarul a scăzut şi faţă de yenul japonez, un activ de refugiu, pierzând 0,7% în noiembrie pentru a ajunge la 103,89 yeni.

O victimă majoră a fost aurul, care a a scăzut la minimul pe cinci luni, la 1.771 dolari pe uncie.

În schimb, petrolul a beneficiat de perspectiva unei relansări a cererii în cazul în care vaccinurile vor permite reluarea călătoriilor şi transportului anul viitor. Petrolul Brent a scăzut cu 52 de cenţi la 47,66 dolari, în timp ce ţiţeiul american a pierdut 60 de cenţi, la 44,93 dolari pe baril.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici