- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nokia ar putea cumpăra terenul de la Jucu
Compania Nokia România ar putea cumpăra, anul viitor, terenul din Parcul Industrial Tetarom III, din comuna clujeană Jucu, în suprafaţă de 90 de hectare, pentru care va plăti circa 2,1 euro/metru pătrat, a declarat, miercuri, directorul SC Tetarom SA, Viorel Găvrea.
Nokia ar putea cumpăra terenul de la Jucu (Imagine: Mediafax Foto)
Găvrea a afirmat, într-o conferinţă de presă, că intenţia de cumpărare a terenului respectiv, unde este situată şi fabrica Nokia, este una absolut normală.
"În ceea ce priveşte dorinţa societăţii Nokia de a achiziţiona terenul din Parcul Tetarom III, în suprafaţă de 90 de hectare, părerea mea este că este un lucru absolut normal. Preţul de vânzare, aşa cum s-a convenit prin memorandum, este de 2,1 euro/metru pătrat", a spus Găvrea.
Nokia ar plăti, astfel, peste 1,8 milioane de euro pentru terenul de la Jucu.
Potrivit lui Găvrea, mai multe persoane, chiar din Uniunea Europeană, au susţinut că terenul ar trebui vândut în urma unei expertize, numai că o astfel de soluţie ar duce, probabil, la cedarea gratis a parcelei, în condiţiile crizei economice.
"Mie îmi este teamă că dacă facem expertiză nu mai obţinem doi euro din cauza crizei economice. S-ar putea ca Nokia să spună să le dăm gratis terenul, pentru că nu îl mai vrea nimeni, iar interesul nostru este să ne mobilizăm, să ţinem investitorii, să le oferim condiţii foarte bune", a subliniat directorul Tetarom.
Viorel Găvrea a precizat că investitorii aduc, indirect, bani foarte mulţi administraţiei, iar în ceea ce priveşte investiţia Nokia de la Jucu, acolo lucrează 2.000 de persoane, iar pe lângă acestea de fabrică mai depind alte câteva mii de locuri de muncă.
Găvrea a spus că în Consiliul Judeţean Cluj s-a votat valorificarea altor 4,5 hectare din zona Nokia Village, unde se preconizează, în 2009, investiţii de uz general, aşa cum s-a convenit cu conducerea Nokia România.
"Vom avea patru facilităţi, o clinică de medicina muncii, spaţii comerciale, un hotel şi o şcoală profesională, unde Nokia îşi va pregăti viitorii angajaţi", a explicat Viorel Găvrea.
SC Tetarom SA şi-a mai propus, pentru anul viitor, cesiunea altor 35 de hectare în Parcul Tetarom III de la Jucu, pentru activităţi de producţie, dar şi continuarea negocierilor cu Nokia până la semnarea contractului de cesiune asupra terenului, înaintea celui de vânzare-cumpărare a celor 90 de hectare.
De asemenea, conducerea societăţii de administrare a parcurilor industriale intenţionează scoaterea din circuitul agricol a 150 de hectare din Tetarom III.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO