- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nokia neagă că ar fi de acord să înapoieze subvenţiile către landul german
Compania finlandeză Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile la nivel mondial, a negat joi că a căzut de acord să înapoieze subvenţii în valoare de 40 de milioane de euro către landul german Renania de Nord - Westfalia, după cum anunţase presa miercuri.
Nokia neagă că ar fi de acord să înapoieze subvenţiile către landul german (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Nokia a anunţat în aprilie că este de acord cu un pachet de 200 de milioane de euro destinat disponibilizării salariaţilor de la fabrica din Bochum, din comitatul german Renania de Nord - Westfalia, dar compania s-a împotrivit înapoirerii de subvenţii către stat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
"(Informaţiile) nu sunt adevărate. Nokia s-a aflat in discuţii cu Renania de Nord Westfalia pentru a ajunge la o soluţie în cazul Bochum, dar anunţurile privind înapoierea unor subvenţii sunt absolut false", a declarat un purtător de cuvânt al Nokia.
Statul a cerut ca producătorul de telefoane mobile să înapoieze subvenţii în valoare de 60 de milioane de euro, după ce Nokia a anunţat închiderea fabricii din Bochum şi mutarea activităţii în România, aproape de Cluj-Napoca, pentru reducerea cheltuielilor.
Într-un comunicat de presă emis joi, compania finlandeză a anunţat că va contribui cu 20 de milioane de euro în cadrul unui program de dezvoltare regională, creat şi demarat împreună cu executivul comitatului Renania de Nord - Westfalia, din Germania, şi oraşul Bochum, iniţiativă care are ca scop atragerea de investiţii şi crearea de noi locuri de muncă.
Acordul este menit să calmeze tensiunile declanşate de relocarea fabricii Nokia de la Bochum în parcul industrial Tetarom 3, din apropiere de Cluj-Napoca, în România.
Prin intermediul programului, Nokia şi statul german, reprezentat prin autorităţile din Renania de Nord - Westfalia, urmăresc să atragă investitori internaţionali în Bochum şi oraşele din apropiere, să ajute la dezvoltarea companiilor pe plan local, pentru crearea de noi locuri de muncă, să sprijine sectorul cercetării ştiinţifice şi să găsească o companie interesată să preia unitatea de producţie închisă, pentru a o dezvolta şi a asigura continuitate pentru salariaţi.
Pentru început, Nokia şi Renania de Nord - Westfalia vor participa cu 20 de milioane de euro fiecare la finanţarea programului.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului