Nokian Tyres trimite un manager din Finlanda să coordoneze construcţia fabricii de la Oradea

Susanna Tusa, noul director general al Nokian Tyres în România, va face echipă cu trei executivi români: Gabriela Pontos (HR manager), Adorian Ioiart (director de fabrică) şi Ciprian Vidican (manager de achiziţii).

Urmărește
453 afișări
Imaginea articolului Nokian Tyres trimite un manager din Finlanda să coordoneze construcţia fabricii de la Oradea

Nokian Tyres trimite un manager din Finlanda să coordoneze construcţia fabricii de la Oradea

Nokian Tyres, unul dintre cei mai im­portanţi jucători mondiali de pe piaţa anve­lopelor, a desemnat-o pe Susanna Tusa în rolul de director general şi vicepreşedinte al operaţiunilor locale, poziţie din care va coor­dona şi construcţia fabricii din România.

Susanna Tusa a ocupat, de-a lungul anilor, mai multe funcţii cheie în cadrul Nokian Tyres. Între 2008 şi 2020, a lucrat în calitate de consilier general al grupului, după care a fost responsabilă de activitatea lanţului global de aprovizionare.

În paralel cu această numire, compania a anunuţat că Adorian Ioiart a fost desemnat director de fabrică. El va fi responsabil pentru supravegherea operaţiunilor de producţie, şi se va asigura de construcţia si dezvoltarea fa­bricii în concordanţă cu planul stabilit, ţinând cont de obiectivele de siguranţă, calitate, pro­ductivitate, volum şi costuri.

Anterior acestei numiri, Adorian Ioiart a coordonat activitatea fabricii din Serbia a producătorului de componente auto Aptiv, dintr-o poziţie similară celei pe care o va ocupa în cadrul proiectului Nokian Tyres din Oradea, potrivit datelor existente pe platforma linkedin.com.

Gabriela Pontos devine manager de resurse umane. Ea se alătură Nokian Tyres cu o vastă experienţă în diverse poziţii de HR, cea mai recentă fiind conducerea şi organizarea proceselor de HR din unitatea de producţie a furnizorului de componente pentru infrastructura telecom şi industria auto Faist Mekatronic din Oradea, parte a grupului britanic Faist.

Ciprian Vidican a fost numit manager achiziţii. Înainte de a se alătura Nokian Tyres, Ciprian Vidican a lucrat în cadrul producătorului de componente auto Hella România, subsidiara locală a concernului german Hella, unde a deţinut funcţia de head of global program purchasing/ mana­ger achiziţii proiecte noi.

În această primăvară, Nokian Tyres a început construcţia primei fabrici de anve­lope cu emisii zero de CO2 din lume, în Oradea, o investiţie de 650 mil. euro ca va vrea 550 de locuri de muncă.

Fabrica va începe să producă primele anvelope în a doua jumătate a anului 2024, iar producţia comercială de anvelope este programată să înceapă înceapă prima parte a anului 2025.

În prezent, Nokian Tyres produce anvelope pentru autoturisme în două fabrici din Nokia, Finlanda, şi din Dayton, SUA. Fabrica din România va fi cea de-a treia unitate de producţie a companiei.

Conform unei analize ZF, doar patru fabrici de la zero au fost construite în urma unor investiţii de peste 100 mil. euro în ultimii cinci ani.

Producţia de anvelope este un segment important din zona auto, unde România este extrem de competitivă cu trei dintre cei mari mari jucători internaţionali care activează şi pe plan local - Michelin, Pirelli şi Continental. Toţi cei trei mari producători prezenţi deja au investit constant în fabricile de pe plan local.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tusa,
nokian,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici