Prima pagină » Economic » Zahărul, mai scump cu circa 10%, în următoarele luni

Zahărul, mai scump cu circa 10%, în următoarele luni

Preţul zahărului ar putea fi majorat cu circa 10% în următoarele şase luni, ca urmare a creşterii generale a costurilor pentru utilităţi şi forţă de muncă, a anunţat, joi, Patronatului Zahărului din România.
Zahărul, mai scump cu circa 10%, în următoarele luni
13 sept. 2007, 12:43, Economic

Anunţul patronatului vine ca răspuns la articole apărute recent în presă care conţineau "date exagerate în ceea ce priveşte preţul zahărului şi posibilele creşteri de preţuri", se arată într-un comunicat al patronatului.

Preţul european al zahărului este de 1,1 euro, în timp ce preţul la poarta fabricii, în România, este de 2,2 – 2,4 lei, inclusiv TVA.

Potrivit declaraţiilor din luna august ale directorul executiv al patronatului, Gheorghe Bejan, creşterea preţului zahărului s-ar putea face simţită în lunile octombrie, noiembrie, decembrie.

Bejan aprecia la acel moment că o eventuală scumpire a zahărului este normală, deoarece costurile la gaz, curent, electricitate, combustibil, care reprezintă 80% din costurile care aduc produsul pe raft, au crescut.