- Home
- Economic
- (19.10.2020, 16:06)
- Teona Tomoiaga
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noua Casă, da sau ba? Plafonul se dublează, avansul poate fi şi 5%
- Noua Casă dublează plafonului pentru credite la locuinţele noi, la 140.000 euro
- Plăteşti avans 15% pentru locuinţele mai scumpe de 70.000 euro
- Plăteşti avans 5% pentru locuinţele sub 70.000 euro
Urmărește
1866 afișări
Noua Casă, da sau ba?
Dacă eşti un tânăr la început de drum care vrea să îşi cumpere o locuinţă, atunci programul Noua Casă te-ar putea ajuta. Asta pentru că nu plăteşti un avans de 15% ca la cel ipotecar, decât dacă vrei un apartament peste 70.000 euro. Dar ai şi dezavantaje. Trebuie să ai trei rate de dobândă pe care le pui într-un depozit colateral. Poţi să scoţi banii abia după ce rambursezi tot creditul, adică în 20-30 de ani. Iar dobânda e variabilă, poate creşte în timp. Irina Chiţu, directorul platformei financare FinZoom, îţi explică cum stă treaba cu creditele pentru locuinţe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia înarmează trupele nord-coreene cu arme de infanterie la frontiera cu Ucraina
-
Deputat PSD: Propunem zero impozit pe venit pentru tinerii sub 26 de ani
-
Alegeri SUA 2024. Ce plan au democraţii dacă Donald Trump îşi va declara prematur victoria
-
Noi percheziţii în R. Moldova: Gruparea „ŞOR” oferă oamenilor bani pentru a-l vota pe Stoianoglo
Până în 70.000 euro, statul garantează 50% din credit iar până în 140.000 euro, statul grantează 60% din credit.
România are o rată de creditare de 26% din PIB în timp ce UE are o rată de creditare, în medie, de 100%.
Iată ce spune Irina Chiţu, directorul platformei financiare FinZoom: ”Undeva cu 0,5 puncte procentuale la dobânda anuală efectivă este mai mic costul la Noua Casă. Avansul de doar 5% pentru locuinţele care sunt până în 70.000 euro. Acest avantaj poate fi în acelaşi timp şi un dezavantaj. De ce? Cu cât dai un avans mai mare, cu atât te îndatorezi mai puţin. Chiar taxele notariale sunt mai mici. Ca dezavantaje ar fi în primul rând că nu poţi să îl vinzi. Nu poţi să-l închiriezi, nu poţi să-ţi faci sediu de firmă. În cazul în care nu mai poţi să plăteşti şi întârzii la plată, după 60 de zile de întârziere te execută în mod automat. În cazul unui credit ipotecar, banca încearcă să te notifice”.
Citește pe alephnews.ro: Statele Unite își întăresc prezența militară în Orientul Mijlociu. Pentagonul anunță că mai multe bombardiere și nave de război americane sunt pe drum
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Satul strămoșesc al Kamalei Harris urmărește cu mândrie alegerile SUA. Cum o numesc localnicii pe candidată
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe