Noua centrală termoelectrică a Romgaz de la Iernut va începe să funcţioneze anul viitor

Noua centrală termoelectrică a Romgaz de la Iernut, cu o putere instalată de 430 MW, va începe să funcţioneze anul viitor, având un randament dublu faţă de cel al actualei centrale pe care compania o deţine, a anunţat joi ministrul Energiei Anton Anton.

Urmărește
539 afișări
Imaginea articolului Noua centrală termoelectrică a Romgaz de la Iernut va începe să funcţioneze anul viitor

Noua centrală termoelectrică a Romgaz de la Iernut va începe să funcţioneze anul viitor

Ministrul a vizitat şantierul centralei, pe care o consideră o investiţie comparabilă cu Unitatea 2 de la Cernavodă. „Este o investiţie care înlocuieşte vechea centrală. O centrală care şi-a făcut datoria cu vârf şi îndesat, dar care nu mai poate funcţiona în condiţiile actuale. Centrala nouă are randamentul de două ori mai mare decât cea veche”, a spus ministrul.

Anton Anton crede că ritmul lucrărilor ar putea fi mai ridicat şi a primit asigurări din partea construtorilor că întârzierile de 3 – 4 luni vor fi recuperate.

Directorul Romgaz Adrian Volintiru spune că întârzierile au fost generate de necesitatea consolidării suplimentare a fundaţiei. "În acest moment, construcţiile civile şi industriale sunt realizate în proporţie de 74%, iar în ceea ce priveşte partea tehnică, electrică, sunt undeva la 60 şi ceva la sută. Anul viitor se va finaliza negreşit”, a spus Volintiru.

Directorul a spus că vechea centrală va ieşi din uz, iar producţia va fi redusă treptat.

Termocentrala Iernut a fost construită în urmă cu 50 de an şi a trecut la Romgaz în 2012, în contul unei datorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici