- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (04.07.2016, 15:50)
- Dorin Oancea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nouă manageri din zece consideră că actuala politică economică trebuie schimbată
Pentru a susţine un nivel ridicat de creştere, 95% dintre conducătorii de companii consideră că actuala politică economică a României trebuie schimbată, relevă un sondaj realizat în rândul membrilor AmCham.
Urmărește
618 afișări
Nouă manageri din zece consideră că actuala politică economică trebuie schimbată (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)
Acelaşi studiu arată că 83% dintre conducătorii de companii din România susţin că legile române sunt neconcludente şi incomplete, a declarat, luni, Ionuţ Simion, preşedintele Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România). "Din punctul de vedere al investiţiilor în România, perspectiva este una pozitivă, cu 46% dintre directori declarând că investiţiile companiilor lor în România vor creşte, în timp ce 49% menţionează că acestea vor rămâne la acelaşi nivel. Totodată, 75% dintre ei susţin că România oferă condiţii bune şi numeroase oportunităţi de afaceri", a spus Simion.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
El a precizat că sondajul a fost realizat în rândul a peste 200 dintre cei 400 de membri ai AmCham şi a avut ca obiectiv identificarea opiniilor şi percepţiei directorilor executivi care conduc afaceri în România asupra progreselor înregistrate de România din perspectiva cadrului legislativ, a administraţiei publice, infrastructurii şi a politicii fiscale şi monetare.
Dezacordul dintre partidele politice şi utilizarea fiscalităţii ca instrument politic au fost principalele cauze pe care le-au precizat peste 75% dintre directorii generali intervievaţi ca fiind vinovate pentru slaba performanţă a politicii economice.
"Încrederea liderilor în Guvern este redusă, 97% dintre aceştia văzând corupţia ca un element care influenţează elaborarea politicilor de către Guvern. 61% declară că fenomenul corupţiei a mutat obiectivul proceselor de elaborare a politicilor de la crearea unui mediu corect şi echitabil la protejarea unui grup restrâns de interese speciale", a adăugat preşedintele AmCham.
De asemenea, 56% dintre directori consideră că legile şi regulamentele române sunt mai puţin atractive pentru mediul antreprenorial decât în alte ţări ale U.E. pentru că sunt neconcludente şi incomplete.
"În ciuda slabei evaluări în sectoare-cheie ale politicii, 88% dintre directori au declarat că investiţiile lor în România răspund sau le depăşesc aşteptările, iar 100% dintre directorii executivi ai companiilor cu o cifră de afaceri locală de 200 de milioane de euro sau mai mult au declarat acest lucru", a susţinut şeful AmCham.
De asemenea, este necesară o viziune de creştere economică pentru deceniul următor, reprezentanţii AmCham amintind aici proiectul de ţară care va fi lansat de Guvern în următoarea perioadă. "Salutăm această iniţiativă şi suntem deschişi să ne alăturăm acestui proces în vederea conturării unor direcţii strategice de acţiune", a mai spus Simion.
AmCham reuneşte peste 400 de companii cu investiţii de cel puţin 20 de miliarde de dolari şi 250.000 de locuri de muncă în total, reprezentând 24% din PIB-ul României. Din cele 400 de companii, 37% sunt cu capital social românesc, 28% companii americane şi 26% companii europene. Totodată, 55% dintre companii sunt multinaţionale, 37% sunt IMM-uri, iar 8% reprezintă organizaţii non-profit.
Citeşte şi: Ionuţ Simion, preşedintele Camerei de Comerţ Americane în România: Pentru un mediu de afaceri benefic, România are nevoie de reformarea educaţiei - VIDEO
Citeşte şi: Băncile au acordat în cinci luni credite de 12 miliarde de lei către populaţie, în creştere cu 50%
Citeşte şi: Marea Britanie vrea să reducă cu cinci procente impozitul pe profit pentru companii. Eforturi pentru salvarea business-urilor în Regatul Unit
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36