Nuclearelectrica: Ne temem de proiectele nucleare concurente din perspectiva migrării angajaţilor

Directorul general al companiei de stat Nuclearelectrica (SNN), Daniela Lulache, se teme de proiectele nucleare concurente din perspectiva plecării angajaţilor calificaţi, plătiţi de competitori de câteva ori mai bine decât în România.

Urmărește
301 afișări
Imaginea articolului Nuclearelectrica: Ne temem de proiectele nucleare concurente din perspectiva migrării angajaţilor

Nuclearelectrica: Ne temem de proiectele nucleare concurente din perspectiva migrării angajaţilor (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

"Nu avem în prezent o problemă cu personalul înalt calificat în sensul migrării către competitori. Suntem conştienţi că această problemă ar putea exista în viitor, competitorii noştri oferind salarii de câteva ori mai mari. Sigur că ne concentrăm pe păstrarea personalului calificat şi încercăm să atragem tineri bine pregătiţi pentru a forma o nouă generaţie de specialişti. Ne temem de proiectele concurente. Există şi în cazul nostru oameni care au plecat deja, dar nu este vorba despre un fenomen masiv. Oricum, România trebuie să fie atentă la asta", a declarat Lulache pentru MEDIAFAX.

Nuclearelectrica, operatorul singurei centrale nuclearelectrice din ţară, are aproximativ 2.200 de angajaţi.

Salariul mediu lunar din companie este de aproape 8.300 de lei.

Statul deţine 81,3% din acţiunile Nuclearelectrica, iar Fondul Proprietatea controlează 9,7% din titluri.

Compania acoperă aproximativ 18% din necesarul anual de electricitate al României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici