Nuclearelectrica, scrisoare de intenţie cu Fondul I3M pentru proiecte de energie regenerabilă

Nuclearelectrica, operatorul centralei nuclearelectrice de la Cernavodă, a semnat o Scrisoare de Intenţie cu Fondul de Investiţii Initiativa celor Trei Mări pentru a explora posibilitatea unei colaborări în sectorul productiei de energie regenerabilă in România, scrie Ziarul Financiar.

Urmărește
149 afișări
Imaginea articolului Nuclearelectrica, scrisoare de intenţie cu Fondul I3M pentru proiecte de energie regenerabilă

Nuclearelectrica, scrisoare de intenţie cu Fondul I3M pentru proiecte de energie regenerabilă

Nuclearelectrica, care generează o treime din energia curată a României şi are proiecte pentru a ajunge la 66% în 2030, caută oportunităţi de a dezvolta în continuare investiţii complementare.

Fondul de investitii al Initiaţivei celor Trei Mări, instrumentul financiar al acestei asocieri politice, se concentrează pe sustinerea proiectelor din domeniul transporturilor, energiei si infrastructurii digitale din regiunea celor Trei Mări. Fondul a fost înfiinţat în 2019, având ca membri fondatori Bank Gospodarstwa Krajowego (BGK) din Polonia şi de EximBank România.

Până în prezent, 3SIIIF a realizat două investiţii în energie regenerabilă (Enery Development GmbH si R.POWER SA), cu portofolii semnificative de dezvoltare în regiune, inclusiv în România.

Fondul nu este autorizat să facă investiţii în sectorul nuclear şi orice parteneriat cu Nuclearelectrica ar fi într-o entitate separată, axată pe active de energie regenerabilă.

„Nuclearelectrica, prin operarea unităţilor de înaltă performanţă, 1 şi 2 ale centralei nucleare de la Cernavodă, reprezintă un pilon strategic pentru securitatea energetică a României. Prin parteneriatul cu Fondul de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări în vederea producţiei de energie regenerabilă în Romania, dorim să ne extindem şi mai mult contribuţia la securitatea energetică, independenţa energetică şi protecţia consumatorilor din România", spune Cosmin Ghita, Director General Nuclearelectrica

România şi-a propus reducerea emisiilor de GES cu 55% până în 2030, reducerea dependenţei de importuri de la 20,85% la 17,8% până în 2030, eliminarea a până la 4,59 GWe de energie pe cărbune până in 2032 şi inlocuirea acesteia cu surse de energie curată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici