- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Numărul angajaţilor din mediul privat era în septembrie cu 5% mai mic; venitul era cu 9% mai mare
Numărul mediu de angajaţi din companiile private era în septembrie cu 5% mai mic faţă de cel din aceeaşi lună a anului trecut, însă venitul mediu per salariat era cu 9% mai mare, potrivit unui studiu realizat de compania PayLogic.
Numărul angajaţilor din mediul privat era în septembrie cu 5% mai mic; venitul era cu 9% mai mare (Imagine: Northfoto)
Compania PayLogic, specializată în servicii de externalizare a salariilor şi administrare de personal, a efectuat un studiu comparativ pe piaţa forţei de muncă pentru perioadele septembrie 2010 comparativ cu septembrie 2009 şi septembrie 2010 comparativ cu ianuarie 2010.
Studiul a inclus 12.350 de angajaţi din 102 companii private din industria auto, domeniul financiar, producţie, medical şi comerţ.
"Creşterea veniturilor s-a făcut nu neapărat prin majorarea salariilor, cât prin «conectarea» acestora la performanţele companiilor şi eficienţa angajaţilor", se arată în studiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Comparativ cu ianuarie 2010, în septembrie, numărul mediu de angajaţi a scăzut cu 2%, iar venitul mediu per angajat a crescut cu 4%.
Pe de altă parte, potrivit PayLogic, valoarea primelor a crescut cu 48% faţă de septembrie 2009 şi cu 38% faţă de ianuarie 2010.
În ceea ce priveşte fluctuaţia de personal, acest indicator a scăzut cu 92% în septembrie comparativ cu perioada similară din 2009 şi cu 77% faţă de luna ianuarie 2010.
"Fluctuaţia de personal s-a redus dramatic, fapt ce arată, nu numai, că angajaţii se tem încă să facă o schimbare, în contextul economic actual, dar şi că semnalul pozitiv dat de companii prin creşterea veniturilor a dus la creşterea încrederii angajaţilor în companiile în care activează", se precizează în studiu.
Numărul de ore suplimentare a înregistrat o scădere în luna septembrie cu 38% în comparaţie cu aceeaşi lună din 2009 şi cu 27% faţă de începutul anului.
"Scăderea orelor suplimentare poate arăta o reducere de «turaţie» a volumului de muncă, dar poate fi şi o consecinţă normală a creşterii numărului de angajaţi . De exemplu, un angajat nou poate «elimina» costul orelor suplimentare a peste 4 angajaţi care lucrează peste program - astfel, se explică şi scăderea în procente a orelor suplimentare. În acelaşi timp, acest lucru arată şi că există încă potenţial pentru creşterea numărului de angajaţi, însă firmele preferă să fie prudente în ceea ce priveşte politica de noi angajări", se arată în studiul PayLogic.
Şi numărul de zile de concediu medical a scăzut cu 40% faţă de septembrie 2009 şi cu 23% comparativ cu luna ianuarie 2010.
"Atenţia acordată de guvern procedurii de eliberare a concediilor medicale şi schimbarea atitudinii angajaţilor faţă de locul de muncă a determinat reducerea drastică a concediilor medicale", potrivit datelor studiului.
Înfiinţată în anul 2001, PayLogic are sediul central în Bucureşti, cinci birouri în Cluj, Timişoara, Arad, Sibiu şi Mediaş, şi este deţinută de Cristian Udrescu şi soţia sa, Mihaela Udrescu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO