- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Numărul clienţilor UPC România a scăzut anul trecut cu 7%, la 1,15 milioane
Numărul clienţilor UPC România a scăzut anul trecut cu 7,4%, la 1,156 milioane, din cauza condiţiilor economice dificile, în special pentru clienţii din sectorul bugetar şi cei cu venituri sub medie.
"Înrăutăţirea indicatorilor macroeconomici în anumite sectoare, cum ar fi cel bugetar, a menţinut presiunea economică asupra clienţilor, cu precădere asupra celor cu venituri sub medie, aceasta traducându-se într-o diminuare a bazei de clienţi pe segmentul de televiziune analogică", se arată într-un comunicat al UPC România.
Baza de clienţi a UPC a coborât de la 1,249 milioane la finele anului 2009 la 1,156 milioane la 31 decembrie 2010, iar numărul unităţilor generatoare de venituri (abonamente) s-a redus cu 7%, de la 1,667 milioane la 1,552 milioane, potrivit raportărilor UPC Holding (Olanda), parte a grupului american Liberty Global.
Astfel, cea mai semnificativă scădere a fost înregistrată pe serviciile de cablu TV analog, unde numărul de utilizatori a coborât cu 22,8%, la 645.900.
Pe cablu digital, numărul clienţilor a urcat cu 23%, la 283.900, iar pe segmentul de televiziune prin satelit compania a înregistrat o creştere de 25%, la 226.600 de utilizatori.
Abonamentele la internet erau la finele anului trecut cu 4,6% mai puţine decât la sfârşitul lui 2009, de la 267.400 la 255.000 de clienţi.
La serviciile de telefonie, UPC România a înregistrat o scădere de 6,5%, la 140.800 de utilizatori.
În trimestrul al patrulea, UPC România a consemnat o creştere uşoară a numărului de clienţi, datorită avansului cu 8% pe segmentul de cablu digital, respectiv cu 14% pe DTH, se mai spune în comunicat.
Operaţiunile UPC Holding din Europa Centrală şi de Est au avut o creştere modestă a veniturilor în 2010, de 1%, avansul de 11% din Polonia fiind anulat în mare parte de scăderea încasărilor în România şi Ungaria, se arată în raportul prezentat vineri de companie. UPC a înregistrat anul trecut venituri de 835,8 milioane euro în regiune.
La nivel mondial, în Europa şi Chile, veniturile UPC Holding au crescut anul trecut cu 8,3% (3,1% în condiţii comparabile), la 3,74 miliarde euro, iar profitul operaţional a urcat cu 57%, la 750 milioane euro.
Ziarul Financiar a relatat, vineri, că operatorul de telecomunicaţii RCS&RDS, controlat de omul de afaceri din Oradea Zoltan Teszari, este la un pas de a cumpăra UPC, cu care se bate de peste 15 ani pe piaţa de cablu, printr-o tranzacţie care s-ar ridica la circa 300 de milioane de dolari.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO