Numărul maşinilor electrice va creşte constant în următorii ani- Analiză

Numărul maşinilor electrice îl va depăşi pe cel al autovehiculelor alimentate cu benzină sau motorină în următoarele două decenii în Europa şi SUA, aspect ce va transforma industria auto şi va provoca pierderi serioase ţărilor exportatoare de petrol, se arată într-o analiză a Bloomberg.

Urmărește
1388 afișări
Imaginea articolului Numărul maşinilor electrice va creşte constant în următorii ani- Analiză

Numărul maşinilor electrice va creşte constant în următorii ani- Analiză

O analiză realizată de Bloomberg prognozează că revoluţia autovehiculelor electrice se va produce mult mai rapid decât se estimase anterior, pe fondul scăderii preţurilor pentru astfel de autoturisme. Astfel, maşinile electrice ar urma să reprezinte o treime din numărul total al autovehiculelor în anul 2040, moment în care consumul de petrol la nivel global se va reduce cu aproximativ opt milioane de barili pe zi.

Pe fondul investiţiilor masive şi a dezvoltării tehnologice din acest domeniu, preţul autovehiculelor eletrice se va reduce constant în următorii ani. Marile companii producătoare de maşini electrice, precum Tesla sau Nissan, profită şi ele de cererea tot mai mare pentru astfel de maşini din Europa sau din China. Astfel, în următorii opt ani maşinile electrice ar urma să devină tot atât de ieftine ca autoturismele alimentate cu benzină sau motorină, iar până în 2040 pe străzile lumii vor circula peste 540 de milioane de maşini electrice.

Infrastructura de încărcare a maşinilor electrice va continua să reprezinte o problemă în următorii ani, aspect ce va limita creşterea vânzărilor pe pieţele din America, Europa sau China până în 2030.

Cererea tot mai mare a autovehiculelor electrice va genera o schimbare majoră în industria auto, urmând să fie afectate companiile care comercializează combustibili sau alte piese auto, care nu vor mai fi necesare pentru maşinile electrice.

În Europa, aproximativ 67% dintre maşini ar urma să fie electrice în anul 2040, iar în SUA 58%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici