- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Numărul posturilor de conducere din Ministerul Agriculturii va scădea cu 36%
Posturile de conducere din Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR) vor scădea cu 36%, de la 65 la 42, în urma reducerii numărului de direcţii din instituţie cu 34%, de la 32 la 21, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, secretarul general din minister, Miron Moldovan.
Numărul posturilor de conducere din Ministerul Agriculturii va scădea cu 36% (Imagine din arhiva Mediafax Foto/Călin Cosmaciuc)
"Înainte erau opt direcţii generale, acum sunt cinci, iar numărul direcţiilor se ridica la 24, în prezent reducându-se la 16. În urma calculului rezultă că totalul direcţiilor generale şi direcţiilor s-a redus de la 32 la 21, acest lucru ducând şi la o scădere a personalului din conducere cu aproape 36%, de la 65 la 42 angajaţi. Este vorba atât de directori, cât şi de şefi de serviciu", a spus Moldovan.
Totodată, el a arătat că 136 de angajaţi din aparatul central vor fi transferaţi la Agenţia de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură, la Administraţia Naţională Antigrindină sau la Agenţia Naţională de Pescuit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Pe lângă reducerea numărului de direcţii, vor fi restructurate, pe baza cerinţelor Comisiei Europene, o serie de servicii şi compartimente, cum sunt cele de elaborare a politicilor agricole, de control a operaţiunilor ce se efectuează prin Fondul European de Garantare Agricolă, cele de gestionare a bugetului naţional şi a fondurilor europene, precum şi Reţeaua de Informaţii Contabile Agricole, potrivit unui proiect de hotărâre privind organizarea şi funcţionarea MAPDR aprobat, miercuri, în şedinţa de Guvern.
"Proiectul are în vedere adaptarea structurilor MAPDR şi a celor din subordine la accelerarea absorbţiei fondurilor europene, precum şi o mai bună corelare între departamentele ministerului implicate în aplicarea Politicii Agricole Comune", se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.
O altă măsură inclusă în proiect este şi restructurarea întregului sistem al Autorităţii de Management a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) prin organizarea acestuia ca direcţie generală în minister, cu compartimente teritoriale, fără personalitate juridică.
"Se elimină astfel disfuncţionalităţile între personalul din aparatul central şi cele din Direcţiile Judeţene pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală", se mai spune în comunicat.
Autoritatea de Management pentru PNDR va avea un număr de 307 posturi din cele 679 alocate ministerului, angajaţii fiind plătiţi din fonduri europene (80%) şi prin cofinanţare de la buget (20%).
"Se asigură astfel o reducere a efortului bugetar de 1,2 milioane lei lunar", se menţionează în comunicat.
Autoritatea gestionează managementul asistenţei financiare acordate din fondurile comunitare (zece miliarde euro cheltuială publică) pentru dezvoltare rurală, precum şi implementarea a şapte măsuri din PNDR cu o valoare totală de aproape 2 miliarde euro.
Cele şapte măsuri se referă la formarea profesională, informarea şi difuzarea de cunoştinţe către fermieri (119 milioane euro), sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă (476 milioane euro) şi a zonelor montane defavorizate (608 milioane euro), înfiinţarea grupurilor de producători (139 milioane euro), consultanţă pentru agricultori (159 milioane euro), asistenţă tehnică (376 milioane euro) şi funcţionarea grupurilor de acţiune locală (59 milioane euro).
Premierul Emil Boc a cerut miniştrilor, în şedinţa de miercuri a Guvernului, să reducă cu 20% numărul de consilieri din aparatul de lucru al demnitarilor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO