- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Numărul turiştilor străini care vor vizita România va creşte cu 18%, până în 2014
Numărul de sosiri internaţionale în România va creşte cu 18% până în 2014, la 9,6 milioane de vizitatori, estimează compania de studii de piaţă Euromonitor International.
Numărul turiştilor străini care vor vizita România va creşte cu 18%, până în 2014 (Imagine: Franck Hamel/Mediafax Foto)
Astfel, România va ocupa, ca şi în prezent, locul al cincilea în Europa de Est, după Rusia, Ucraina, Polonia şi Croaţia.
Anul trecut, suma medie cheltuită de turiştii străini în Europa de Est a fost de 334 euro de persoană, în scădere cu 5% faţă de anul anterior.
În funcţie de acest indicator, România a ocupat penultimul loc, înaintea Lituaniei, cu o cheltuială medie de 125 euro de persoană.
"Anul trecut au scăzut puternic sumele cheltuite de turiştii străini, în Europa de Est, fiind înregistrat un declin de 21%, la 167 dolari pe vizitator. Britanicii au cheltuit cel mai mult, aproape 1.100 de dolari", a declarat, joi, Mantas Kaluina, analist Euromonitor, în cadrul unui forum organizat de Revista "HRB Expert".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Anul trecut, din totalul turiştilor străini care au vizitat România, cei mai mulţi au provenit din Ungaria (25%), aceasta fiind urmată de Moldova (15%) şi Bulgaria (14%).
Potrivit reprezentanţilor Euromonitor, turismul de afaceri a fost lovit puternic de criză.
Referitor la România, compania estimează o creştere a turiştilor de business în România, la 3,6 milioane persoane.
"Segmentul de evenimente şi conferinţe a resimţit mai puternic criza decât alte sectoare de business", a spus Kaluina.
În ceea ce priveşte traficul aerian, scăderea nu a fost dramatică, în special datorită segmentului low-cost, care s-a dublat în ultimii cinci ani, ajungând la o cotă de piaţă de 30%.
"În toate ţările est-europene, trendul în rândul turiştilor în favoarea transportului aerian decât a celui feroviar sau rutier. Companiile low-cost pot profita de pe urma crizei, reuşind să câştige din cota de piaţă a operatorilor tradiţionali", a afirmat Kaluina.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36