Astăzi s-au redeschis restaurantele la interior în localităţile din judeţul Constanţa ce nu depăşesc incidenţa de trei cazuri de coronavirus la o mie de locuitori. Această veste l-a bucurat şi pe Matei Datcu, proprietarul unui restaurant cu specific pescăresc din Agigea.
Cu toate că noutatea a venit destul de târziu din partea autorităţilor, până dimineaţă a reuşit să organizeze restaurantul la interior pentru a primi clienţii.
Chiar dacă principala regulă de funcţionare a unui restaurant în această perioadă este de a nu depăşi 30 % din capacitatea maximă, Matei consideră că orice masă în plus aduce venit afacerii pe care o conduce.
„Am fost foarte fericit şi chiar foarte încântat, pentru că am funcţionat numai pe terasă”, spune patronul Pescăriei lui Matei, adăugând că înainte totul depindea de vreme. „Acum că am deschis, să zicem că o să ne crească cu 30% cifra de afaceri.”
Programul de funcţionare impus între orele 06.00 şi 23.00 nu îi afectează afacerea lui Matei. Restaurantul era deschis chiar şi în timpul verii până la ora 22.00.
Numărul mare de clienţi veniţi la început de an l-au încurajat pe Matei Datcu să posteze anunţuri de angajare pentru a putea face faţă fluxului de clienţi pe viitor. „Sperăm că o să fie un an bun şi o să găsim personal să angajăm.”
În prezent, şapte localităţi din judeţul Constanţa, inclusiv oraşul Constanţa, nu pot deschide restaurantele la interior. Acestea râmân închise pentru următoarele paisprezece zile şi se vor putea deschide doar dacă incidenţa va scădea sub trei la o mie de locuitori.