- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O comisie a UE recomandă interzicerea becurilor cu filament, din 2012
O comisie de experţi din Uniunea Europeană (UE) a recomandat, luni, interzicerea utilizării becurilor cu lumină incandescentă, cu filament, din 2012.
O comisie a UE recomandă interzicerea becurilor cu filament, din 2012
"Becurile cu filament vor fi eliminate în intervalul septembrie 2009-septembrie 2012", a declarat un purtător de cuvânt al Preşedinţiei Uniunii.
Propunerile vor fi analizate de Parlamentul European şi statele membre şi, dacă nu vor exista obiecţii, ar putea fi adoptate în procedură rapidă, până la sfârşitul lunii martie a anului 2009.
Becurile cu filament nu au fost modificate aproape deloc de când au fost lansate în circuitul comercial, în 1879, de către Thomas Edison.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Gospodăriile europene ar putea economisi iniţial până la 50 de euro anual, prin folosirea lămpilor cu halogen, a LED-urilor şi a becurilor economice fluorescente CFL. Economiile vor creşte odată cu ieftinirea becurilor cu durată de exploatare ridicată.
Acest fapt va depinde de producătorii celor mai eficiente becuri, CFL, majoritatea din China, şi ar putea conduce la desfiinţarea a 2.000-3.000 de locuri de muncă, în special în Europa de Est.
Facturile la energie din Europa ar putea scădea cu 5-10 miliarde de euro, ceea ce ar contribui la înfiinţarea unor noi locuri de muncă, inclusiv în domeniul energiei nepoluante.
Martin Goetzeler, directorul fabricii Osram, partea a grupului Siemens, a declarat că interdicţia nu va afecta unitatea, ale cărui venituri sunt obţinute în proporţie de 95% prin vânzarea de becuri cu halogen, fluorescente şi Led-uri.
"Becurile cu filament sunt un model eliminat treptat, ca urmare a eficienţei energetice reduse", a spus el.
Osram are circa 12.000 de angajaţi în Germania, dintre care 800 sunt implicaţi în producţia de becuri.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46