O companie americană, cu sediul în Silicon Valley, cumpără un start-up românesc

Americanii de la Alchemy cumpără start-up-ul românesc Bware Labs şi păstrează biroul din România, unde vor să dubleze numărul de angajaţi în următorii doi ani şi să ajungă la 90 -100 oameni, anunţă Ziarul Financiar.

Urmărește
1034 afișări
Imaginea articolului O companie americană, cu sediul în Silicon Valley, cumpără un start-up românesc

O companie americană, cu sediul în Silicon Valley, cumpără un start-up românesc

Start-up-ul românesc Bware Labs, fondat în decembrie 2020, care a creat o platformă pentru infrastructura API descentralizată, anunţă achiziţia de către compania americană Alchemy, cu sediul în Silicon Valley, care îşi propune să devină următorul AWS al industriei blockchain, au transmis reprezentanţii celor două companii printr-un comunicat. Platforma Alchemy e folosită de peste 70% dintre cele mai mari companii de blockchain din toată lumea.

„(…) Bware Labs va fi achiziţionat de Alchemy. Alchemy este lider în spaţiul infrastructurii Web3, oferind API-uri de clasă mondială, kituri de dezvoltare software şi unelte care fac mai uşoară construirea aplicaţiilor descentralizate pentru dezvoltatori. (…) Alăturarea forţelor ne permite să continuăm să construim produse extraordinare pentru dezvoltatori şi să beneficiem în acelaşi timp de distribuţia Alchemy care operează un business similar cu al nostru, dar la o scară mult mai mare. Considerăm această achiziţie ca fiind un moment important pentru Bware şi pentru dezvoltatorii din întreaga lume”, au transmis reprezentanţii start-up-ului românesc.

Bware Labs deţine un birou în Bucureşti şi înregistrează un număr de 45 de angajaţi. Potrivit reprezentanţilor Bware, compania Alchemy va continua să investească în biroul din România, iar pe lângă faptul că va păstra echipa, are în plan să crească numărul de angajaţi până la 90-100 de oameni în următorii doi ani.

Platforma Alchemy a atras finanţări totale de 563,9 milioane de dolari, valoarea ultimei runde de finanţare fiind de 10,2 miliarde de dolari. Compania americană are 160 de angajaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici