O nava de marfă a explodat într-un port din China. Transporta baterii cu litiu

  • Momente de teroare în China, în oraşul de coastă Ningbo, unde o explozie foarte violentă a zguduit zona portului în jurul orei 13.40, ora locală, vineri, 8 august.
  • Se crede că nava implicată în accident este YM Mobility, o navă de marfă sub pavilion liberian deţinută de gigantul de transport taiwanez Yang Ming.
  • Potrivit primelor informaţii, explozia a avut loc în apropiere de prova navei, între nişte containere.
Urmărește
2360 afișări
Imaginea articolului O nava de marfă a explodat într-un port din China. Transporta baterii cu litiu

Explozia a fost extrem de violentă şi a produs mai întâi o minge de foc care a aruncat resturi pe o distanţă de sute de metri şi apoi a urmat o coloană de fum.

Mai multe containere înghesuite pe prova YM Mobility ar fi fost dezintegrate, iar unda de şoc a exploziei a copleşit unele structuri adiacente, provocând avarii structurilor.

Potrivit unui martor, clădirile aflate la peste un kilometru distanţă au fost şi ele afectate de efectele impactului. Personalul de la bordul YM Mobility, din fericire, nu a avut de suferit în urma exploziei, fiind evacuat de pe navă în timp ce echipele de salvare au început să ţină flăcările sub control.

Mărfuri periculoase, cum ar fi bateriile cu litiu destinate industriei auto, se pare că erau depozitate pe YM Mobility, care era ancorat la terminalul Beilun.

Portul Ningbo-Zhoushan este unul dintre principalele noduri portuare la nivel global pentru transport şi nu este clar cât de mult vor fi afectate activităţile sale.

Cazul aminteşte de explozia catastrofală care a lovit portul Beirut, din Liban, pe 4 august 2020. Un incendiu a provocat explozia unei încărcături de azotat de amoniu depozitat într-un depozit fără sisteme de siguranţă, iar unda de şoc a fost atât de devastatoare încât a provocat 218 morţi, 7.000 de răniţi şi până la 300.000 de persoane rămase fără adăpost.

Pagubele materiale s-au ridicat atunci la 15 miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici