- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (18.05.2016, 10:44)
- Alin Motogna
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O ţară din Europa a ajuns să îşi plătească locuitorii pentru energia electrică folosită
Pe data de 8 mai, în jurul orei locale 13:00, era raportat că sistemele de generare a energiei verzi din Germania furnizează 55 de gigawaţi din cei 63 de gigawaţi consumaţi, adică nu mai puţin de 87% din totalul utilizat.
Urmărește
1979 afișări
O ţară din Europa a ajuns să îşi plătească locuitorii pentru energia electrică folosită (Imagine: Shutterstock)
Potrivit Descoperă, în momentul în care a fost adăugată cantitatea de energie rezultată din surse convenţionale, s-a constatat că producţia de electricitate depăşise cererea la nivel naţional.
Acest surplus indică faptul că, pentru scurt timp, preţurile la energie au fost de fapt negative. Prin urmare, consumatorii au fost efectiv plătiţi pentru a consuma energie electrică.
O situaţie similară a avut loc anul trecut în Danemarca, când într-o zi cu vânturi foarte puternice, sistemul de turbine eoliene a reuşit să producă cu 40% mai multă energie electrică peste necesarul de electricitate al ţării. Surplusul obţinut atunci a fost vândut în Germania, Norvegia şi Suedia.
Potrivit unui raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Germania intenţionează să devină una dintre principalele ţări producătoare de energie din surse regenerabile. În acest sens, s-a angajat să folosească numai energie obţinută din astfel de surse până în anul 2050.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Într-o declaraţie făcută recent de specialiştii Agenţiei Internaţionale pentru Energie, este menţionat faptul că peste 25% dintre statele lumii vor fi alimentate cu energie regenerabilă până în 2020. Experţii susţin că dacă acest lucru va fi posibil, Convenţia ONU de la Paris privind schimbările climatice îşi va putea dovedi eficienţa, informează Descoperă.
Mai multe ţări din lume, printre care şi Germania, au făcut paşi importanţi în renunţarea la sursele de energie convenţionale. În acest sens, Suedia a iniţiat o serie de măsuri legislative şi de infrastructură, cu scopul de a deveni primul stat din lume care nu va mai folosi combustibil fosil. Marocul va avea în curând o instalaţie de energie solară, funcţională 24 de ore din 24, care va fi în măsură să furnizeze în mod constant energie electrică pentru întreaga regiune. S.U.A., Canada, şi China au fost de acord să coopereze pentru a pune capăt dependenţei de combustibili fosili.
Cele mai multe dintre statele care şi-au propus să îşi mărească capacitatea de generare a energiei din surse regenerabile, încep să renunţe treptat la folosirea centralelor nucleare. Astfel de iniţiative nu numai că vor ajuta respectivele ţări să îşi dezvolte într-un mod mult mai eficient sistemul de generare a electricităţii din surse ecologice, ci le vor uşura efortul de a diminua impactul efectelor încălzirii globale provocate de om.
Citeşte şi: Unul dintre cele mai bine păzite secrete din România: cât costă o Dacia la poarta fabricii?
Citeşte şi: ANAF a publicat lista persoanelor fizice care au datorii la bugetul de stat. Verifică AICI lista datornicilor
Citeşte şi: Statul care a dat în judecată Volkswagen. Care sunt plângerile împotriva producătorului de maşini
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe