O ţară europeană, dependentă de energia produsă de centrale atomo-electrice, vrea să închidă 14 reactoare nucleare

Franţa are în plan să închidă două reactoare nucleare în anii 2025-2026 dacă condiţiile de piaţă sunt favorabile, iar până în 2035 are în vederea închiderea a unui număr cumulat de 14 reactoare, potrivit unui document guvernamental citat de Reuters.

Urmărește
3252 afișări
Imaginea articolului O ţară europeană, dependentă de energia produsă de centrale atomo-electrice, vrea să închidă 14 reactoare nucleare

Sursa FOTO: Profimedia Images

Franţa, care este dependentă de energia produsă de centrale atomo-electrice, îşi propune să reducă ponderea energiei nucleare din generarea sa de energie electrică la 50% până în 2035, de la 75% în prezent.

Cele mai vechi două reactoare din Franţa sunt cele de la centrala nucleară de la Fessenheim. Acestea sunt programate să oprească generarea în lunile februarie şi iunie din acest an. Următoarele închideri erau aşteptate anterior în 2027-2028.

„Dacă sunt îndeplinite anumite condiţii referitoare la preţurile energiei electrice şi la evoluţia pieţei europene a energiei electrice, închiderea a două reactoare suplimentare ar putea avea loc în 2025-2026”, se arată în documentul de consultare publică privind politica energetică.

Documentul adaugă că decizia cu privire la închiderea anticipată va fi luată în 2023.

Societatea de stat EDF, care operează 58 de reactoare, a propus guvernului francez să facă studii cu privire la închiderea unor perechi de reactoare la centralele sale din Blayais, Bugey, Chinon, Cruas, Dampierre, Gravelines şi Tricastinşapte ca parte din planurile de reducerii a ponderii energiei nucleare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici