- Home
- Economic
- MONTREAL, (29.10.2014, 11:12)
- Iuliana Enache
OACI menţine normele în vigoare pentru aviaţia civilă în zonele de conflict
Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI) a considerat marţi că statele şi companiile aeriene trebuie să rămână responsabile de spaţiile lor aeriene şi planurile de zbor pentru zonele de conflict.
Urmărește
134 afișări
OACI menţine normele în vigoare pentru aviaţia civilă în zonele de conflict (Captură video)
După prăbuşirea avionului Malaysia Airlines care efectua cursa MH17, doborât probabil de o rachetă sol-aer ce survola estul Ucrainei, controlat de separatişti, OACI a înfiinţat la sfârşitul lui iulie un grup de lucru care să definească modalităţi prin care toţi transportatorii să beneficieze de acelaşi nivel de informare cu privire la riscurile de survolare a teritoriilor aflate în conflict.
În concluzia raportului său, acest grup de lucru nu consideră necesar să se modifice funcţionarea actuală a gestionării riscurilor cu care se confruntă aviaţia civilă în zone de conflict.
"Raportul propune ca actualul cadru de gestionare al aviaţiei civile internaţionale să rămână în vigoare", a anunţat marţi OACI într-un comunicat.
Acest cadru menţionează că "statele continuă să fie responsabile de siguranţa zborurilor în spaţiul lor aerian suveran şi în spaţiul aerian delegat".
În acest context, "le revine ca ultim resort utilizatorilor spaţiului aerian să decidă dacă efectuează zboruri" în aceste zone, scrie OACI, care lasă companiilor aeriene responsabilitatea de a survola zonele de conflict.
Acest concluzii nu vor mulţumi însă cel mai probabil transportatorii.
Marţi, la Montreal, OACI a adoptat o rezoluţie prin care "cere insistent statelor să ia toate măsurile necesare pentru a menţine siguranţa navigaţiei aeriene". Pentru aceasta, organizaţia le cere statelor să "stabilească riscurile cu care se pot confrunta" avioanele civile în zonele de conflict. OACI cere fiecărei ţări să "evalueze aceste riscuri" şi să "facă schimb de informaţii".
OACI a cerut ca în caz de conflict pe teritoriul lor, ţările să ia măsurile necesare precum "restricţionarea accesului sau închiderea spaţiului aerian" pentru a evita catastrofe de tipul MH17. Ţările ar trebui, cel puţin, să emită un "aviz în atenţia utilizatorilor spaţiului aerian" cu privire la riscuri, a adăugat OACI.
Citește pe www.zf.ro: Piaţa imobiliară sare în aer: Cartierul din Bucureşti unde preţurile au crescut în ianuarie cu 25.000 de euro faţă de anul trecut
Citește pe www.zf.ro: Cum alegem zona unde cumpărăm o locuinţă şi ce facilităţi importante trebuie să existe în proximitate
Citește și: Pericolele care ameninţă lumea: Ce zone de pe glob se află în prezent în conflict - FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Doc și soția lui s-au despărțit după Survivor de la Pro TV. Motivul: A atentat la Bianca Patrichi
CANCAN.RO
Desertul preferat al copiilor din comunism, care a reapărut în magazine. Se vinde cu 5 lei în Carrefour
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe